tržište kapitala

Dobri poslovni rezulati podigli vrijednost dionice Turisthotela, gubitnik Petrokemija

Bionic
Reading

S obzirom da je četvrtak bio zadnji dan za njihovo dostavljanje, kvartalni rezultati kompanija dominirali su zbivanjima na burzi. Indeksi su nastavili kliziti, CROBEX je s padom od 0,5 posto upisao drugi dan minusa te je kliznuo ispod 2000 bodova, dok je pad od 0,7 posto upisao i uži indeks CROBEX10

Najlikvidnija je bila povlaštena dionica Adrisa, koja je na 2,7 milijuna kuna prometa oslabila 0,4 posto. Među milijunašima je bila još samo dionica Hrvatskog Telekoma, s 2,2 milijuna kuna prometa, koja je nakon slabijih kvartalnih rezultata zabilježila pad cijene od 1,5 posto.

Dobitnika nije bilo među pet najlikvidnijih izdanja, a najveći porast od trgovanijih izdanja je upisala dionica Turisthotela, koja je porasla 3,9 posto, nakon što je rezultatima na pozitivan način odskočila od ostalih turističkih kompanija, a dobru izvedbu su imali i Hoteli Tučepi s 3,4 posto rasta.

Na strani gubitnika izdvaja se Petrokemija s 8,1 posto minusa, a slijedi Varteks koji je izgubio 6,4 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana Turisthotel +3,85% 2700,00

Gubitnik dana Petrokemija -8,06% 57,00

CROBEX -0,51% 1.991,98

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.