STRATEŠKO PARTNERSTVO

Dobra vijest za pivopije: Guinness će se uskoro distribuirati iz Zagreba

06.12.2021 u 10:06

Bionic
Reading

Kultno irsko pivo Guinness uskoro će se distribuirati iz Zagreba, a riječ je o dijelu strateškog partnerstva Molson Coorsa, vlasnika Zagrebačke pivovare, i Diagea.

Diageo je lider u segmentu premium pića kao što su Guinness, Johnnie Walker i Smirnoff. Guinness, tamni irski stout, jedan je od najuspješnijih pivskih brendova na svijetu.

"Rođen" je daleke 1759. godine u pivovari Arthur Guinness u Dublinu, a danas se proizvodi u gotovo 50 zemalja svijeta.

Od 1. siječnja će se proizvoditi i u Hrvatskoj. Multinacionalna tvrtka Diageo posluje u više od 180 zemalja i proizvodi na više od 140 lokacija.

Strateško partnerstvo s Molson Coorsom pomoći će kompaniji da proširi svoj portfelj piva u cijelom svijetu, vjeruju stručnjaci.

"Zadovoljstvo nam je najaviti naše partnerstvo s Molson Coorsom u istočnoj Europi", rekao je Michael Holm, izvršni direktor Diagea za istočnu Europu, dodajući da će nastaviti razvijati svoju marketinšku strategiju.

Holm je uvjeren da će im ova suradnja pomoći da uvelike povećaju dostupnost svojih pivskih marki. "Radujemo se prilikama i rastu koji možemo postići s Molson Coorsom u Hrvatskoj s našim brendovima i budućim inovacijama", dodao je.

Multinacionalni div Diageo vodeća je tvrtka za alkoholna pića sa sjedištem u Londonu koja zapošljava 27.775 ljudi širom svijeta. Do 2017. smatrali su se najvećom destilerijom na svijetu, dok ih nije pretekao kineski div Kweichow Moutai.