2022. godine

Do iduće turističke sezone rekonstrukcija dionice ceste od čvora Oštrovica do Meje

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 13.01.2021 12:34
  • Objavljeno 13.01.2021 u 12:33
Radovi na cesti - ilustracija

Radovi na cesti - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je u srijedu gradilište i radove na rekonstrukciji dionice državne ceste DC 501 od čvora Oštrovica do Meje, dugačke 7,2 kilometra, koja povezuje Hreljin s autocestom, a trebala bi biti završena uoči sljedeće turističke sezone.

Radovi na toj dionici, vrijedni 37,8 milijuna kuna, započeli su u listopadu prošle godine, a izvođač radova je GP Krk. Riječ je o jednoj od najopasnijih cestovnih dionica na području Primorsko-goranske županije, pa će rekonstrukcija uvelike utjecati na poboljšanje sigurnosti prometa.

To je najkraći pravac koji iz unutrašnjosti vodi prema Crikvenici i Krku, a njime u prosjeku na dan prođe 3000 vozila, ljeti i do 7000 vozila.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je gradilište s predsjednikom uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i gradonačelnikom Bakra Tomislavom Klarićem.

Butković je izjavio da su Hrvatske autoceste aktivne u cijeloj Hrvatskoj, na mnogim projektima te da se rekonstrukcija ove dionice radi u suradnji s Gradom Bakrom.

Naglasio je da je riječ o frekventnoj prometnici, posebice u turističkoj sezoni, koja je bila dosta nesigurna, a njezina bi rekonstrukcija trebala biti završena uoči sezone 2022. Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić je rekao da je državna cesta DC 501 u dosta lošem stanju i da je lani u listopadu, nakon javnog nadmetanja, u posao uveden izvođač.

Ta dionica spaja autocestu A6 s autocestom A7, na njoj će se znatno povećati razina sigurnosti prometa, bit će ispravljene zakrivljenosti i izgrađeni potporni zidovi, uredit će se tri raskrižja. Uz to, u suradnji s Gradom Bakrom i riječkim Vodovodom i kanalizacijom izgradit će s vodoopskrbni sustav za gopodarsku zonu na području Bakra.

Škorić je izjavio i da je rok za izvođenje radova 18 mjeseci, jer je, kaže, nemoguće zatvarati prometnicu tijekom zime, budući je riječ o alternativnom pravcu za zimske službe, a prometnica je važna i tijekom turističke sezone.

Gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić kazao je da Bakar sada ulaže preko 30 milijuna kuna vlastitog novca u gospodarstvo, među ostalim priprema se i uređuje se ulaz u buduću poslovnu zonu Lunga na području Hreljina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!