NAJ POSLODAVAC

DM otpustio 15 zaposlenika koji su potkradali tvrtku

Drogerie Markt DM

Drogerie Markt DM

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Kako poručuju iz tvrtke koja je unatrag tri godine bila proglašena poslodavcem godine, zaposlenike koji su oštetili tvrtku promatrali su više mjeseci

Odlazak Marinke Akrap, prokuristice i članice uprave DM-a, nakon višegodišnjeg rada u kompaniji i raskid ugovora o radu sa 15 zaposlenika dvije su potpuno odvojene situacije koje se ni u najmanjem detalju ne mogu komparirati, tvrde u DM-u.

Slađana Medić-Skorupan, marketing menadžerica tvrtke, pojašnjava da Akrap odlazi isključivo zbog osobnih razloga, odlučila je okušati se kao samostalna poduzetnica u vlastitom biznisu. 'Zbog toga su Marinka Akrap i tvrtka DM potpisali sporazumni raskid ugovora, a tvrtka joj želi puno uspjeha i dobrih projekata', ističe Medić-Skorupan.

Raskidi ugovora, odnosno otkazi koje je uprava uručila grupi donedavnih zaposlenika u kojoj je 15 osoba posve su druge naravi. Otkazi su podijeljeni zaposlenicima koji su obavljajući svoj redoviti posao financijski oštetili tvrtku te time srušili ugled i kompanije i svih ostalih djelatnika DM-a koji uredno i pošteno ispunjavaju svoje obveze.

Naime, višemjesečnim praćenjem interna kontrola DM-a utvrdila je nezakonito postupanje spomenute skupine djelatnika koji nisu poštovali pravila vezana uz program vjernosti poznatiji pod nazivom - Svijet prednosti.

'Uprava kompanije provodi potrebne radnje kako bi se utvrdila konkretna visina štete koju su uzrokovali i time taj postupak priveo kraju', iznosi Medić-Skorupan i navodi kako DM time istodobno želi sačuvati ugled tvrtke kao i svih ostalih zaposlenika.

DM je prvi strani trgovački lanac koji je u Hrvatsku stigao još 1996. U 57 gradova razgranali su mrežu od 128 trgovina i ukupno zapošljavaju 1.103 djelatnika. Unatrag tri godine DM nosi titulu Naj poslodavca godine. U kalendarskoj godini zaposlenicima isplati 12 redovnih plaća koje su iznad prosjeka branše i još dvije u bruto iznosu, za Božić i uoči godišnjeg odmora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi