NAJ POSLODAVAC

DM otpustio 15 zaposlenika koji su potkradali tvrtku

Bionic
Reading

Kako poručuju iz tvrtke koja je unatrag tri godine bila proglašena poslodavcem godine, zaposlenike koji su oštetili tvrtku promatrali su više mjeseci

Odlazak Marinke Akrap, prokuristice i članice uprave DM-a, nakon višegodišnjeg rada u kompaniji i raskid ugovora o radu sa 15 zaposlenika dvije su potpuno odvojene situacije koje se ni u najmanjem detalju ne mogu komparirati, tvrde u DM-u.

Slađana Medić-Skorupan, marketing menadžerica tvrtke, pojašnjava da Akrap odlazi isključivo zbog osobnih razloga, odlučila je okušati se kao samostalna poduzetnica u vlastitom biznisu. 'Zbog toga su Marinka Akrap i tvrtka DM potpisali sporazumni raskid ugovora, a tvrtka joj želi puno uspjeha i dobrih projekata', ističe Medić-Skorupan.

Raskidi ugovora, odnosno otkazi koje je uprava uručila grupi donedavnih zaposlenika u kojoj je 15 osoba posve su druge naravi. Otkazi su podijeljeni zaposlenicima koji su obavljajući svoj redoviti posao financijski oštetili tvrtku te time srušili ugled i kompanije i svih ostalih djelatnika DM-a koji uredno i pošteno ispunjavaju svoje obveze.

Naime, višemjesečnim praćenjem interna kontrola DM-a utvrdila je nezakonito postupanje spomenute skupine djelatnika koji nisu poštovali pravila vezana uz program vjernosti poznatiji pod nazivom - Svijet prednosti.

'Uprava kompanije provodi potrebne radnje kako bi se utvrdila konkretna visina štete koju su uzrokovali i time taj postupak priveo kraju', iznosi Medić-Skorupan i navodi kako DM time istodobno želi sačuvati ugled tvrtke kao i svih ostalih zaposlenika.

DM je prvi strani trgovački lanac koji je u Hrvatsku stigao još 1996. U 57 gradova razgranali su mrežu od 128 trgovina i ukupno zapošljavaju 1.103 djelatnika. Unatrag tri godine DM nosi titulu Naj poslodavca godine. U kalendarskoj godini zaposlenicima isplati 12 redovnih plaća koje su iznad prosjeka branše i još dvije u bruto iznosu, za Božić i uoči godišnjeg odmora.