POSAO ZA 400 RADNIKA

DIV otvara još jednu tvornicu u Kninu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.09.2013 11:11
  • Objavljeno 15.09.2013 u 09:00
div

div

Izvor: Promo fotografije / Autor: DIV

DIV Grupa sutra će u Kninu otvoriti novi pogon za proizvodnju vijčanih proizvoda vrijedan 35 milijuna eura u kojem će zaposliti 400 radnika. Realizacijom ove investicije ukupni kapaciteti kninske tvornice vijaka premašit će 200.000 tona gotovih proizvoda

Povećanjem narudžbi i potreba za vijčanom robom u Europi, DIV Grupa je odlučila investirati u proširenje kapaciteta i izgradnju nove tvornice vijčane robe, jer trenutni kapaciteti ne zadovoljavaju potrebe.

Gradnja je započela 2010. godine, a posebna pažnja je dana na maksimalno iskorištavanje energije, gdje je u cilju postizanja konkurentskih cijena postignuta 100-postotna učinkovitost

Ukupna je investicija teška 35 milijuna eura, a u tvornici se planira izravno otvoriti 400 novih radnih mjesta i neizravno 350 novih radnih mjesta putem dobavljača, nabave i logistike.

Osim velikih proizvodnih kapaciteta, tvornica sadržava i dvije nove poslovne zgrade DIV Grupe, visoko regalno skladište te novi energetski sustav s trafostanicom i rasklopištem.

Na površini od 22.000 kvadratnih metara odvijat će se kompletna proizvodnja vijaka od pripreme do završne obrade. Instalirane su 23 linije za proizvodnju vijčane robe, 14 linija za valjanje navoja, tri linije za toplinsku obradu vijčanog materijala kapaciteta tri tone po satu svaka, dvije linije galvanskog cinčanja kapaciteta oko pet tona po satu svaka i nova pakirnica vijčanog materijala uz osiguranu transportnu komunikaciju vlakom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!