tržište kapitala

Deveti uzastopni dan pada CROBEX-a

Bionic
Reading

U petak je nastavljen negativan sentiment na domaćem tržištu kapitala, te su dionički indeksi upisali deveti uzastopni dan pada. CROBEX je pao 0,7 posto, dok je uži indeks CROBEX10 izgubio 0,5 posto na vrijednosti. Svi su sektori bili u crvenom, gdje vrijedi izdvojiti indeks turističkog sektora s minusom od 0,7 posto

Likvidnost je krajem tjedna dodatno ojačala, te smo svjedočili redovnom dioničkom prometu od čak 21 milijun kuna. Po prometu se izdvajala povlaštena dionica Adrisa kojom je protrgovano 6,4 milijuna kuna, uz pad cijene od 1,6 posto. Čak je šest milijunaša bilo u redovnom trgovanju, gdje po likvidnosti slijedi dionica Arenaturista sa 3,3 milijuna kuna protrgovane vrijednosti, uz stagnaciju cijene na 480 kuna.

Oko 2,8 milijuna kuna su prikupile dionice Zagrebačke burze i Valamar Riviere, pri čemu je dionica burze skočila 11 posto, te zauzela poziciju uvjerljivog dobitnika dana, dok je Riviera oslabila 0,5 posto, što je njen osmi pad u zadnjih devet trgovinskih dana.

Među milijunašima su još bile dionice Hrvatskog Telekoma, s rastom cijene od 0,4 posto, kao i dionica Podravke s padom cijene od 0,7 posto. Gubitnik dana je dionica Viadukta, koja je potonula 8,6 posto, a slijede ju redovne dionice Adrisa i Zagrebačke banke koje su obje izgubile oko 4,2 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana  Zagrebačka burza   +11,02%  14,00

Gubitnik dana  Viadukt  -8,57%  16,00

Crobex    -0,68%   1.821,43

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.