POSLOVNI REZULTATI

Deutsche Telekom blago povećao prihod u trećem tromjesečju

12.11.2021 u 13:15

Bionic
Reading

Deutsche Telekom izvijestio je u petak o blagom rastu prihoda u trećem tromjesečju dok mu je dobit stagnirala, odražavajući slabije rezultate američke podružnice

U razdoblju od srpnja do rujna DT je povećao neto prihod 1,8 posto, na 26,9 milijardi eura. Kada se isključe promjene u sastavu grupe, porastao je 2,1 posto.

Prilagođena dobit prije kamata poreza deprecijacije i amortizacije, bez najamnina, (EBITDA AL) bila je gotovo nepromijenjena u odnosu na prošlu godinu i iznosila je 9,7 milijardi eura. Kada se isključi utjecaj sniženih naknada za najam opreme u SAD-u, porasla je 6,7 posto.

Dobit T-Mobilea pala je u razdoblju od srpnja do rujna 2,9 posto, na 6,8 milijardi dolara.

Kada se isključe rezultati američke podružnice, njemački div zaključio je tromjesečje s 5,2 posto većom prilagođenom EBITDA AL, od 3,89 milijardi eura.

Neto dobit na razini grupe porasla je u razdoblju od srpnja do rujna 8,8 posto, na 900 milijuna eura. Kada se isključe posebne stavke, manja je 13 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju i iznosi 1,31 milijardu eura.

DT je smanjio ulaganja u trećem tromjesečju za 2,9 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 4,4 milijarde eura, kada se isključe troškovi dražbi radijskih frekvencija.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci neto prihod DT-a bio je veći 8,8 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju i iznosio je 79,86 milijardi eura.

Gotovo isti postotni rast bilježila je i prilagođena dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije, bez najamnina, dosegnuvši 28,32 milijarde eura.

Neto dobit poskočila je u razdoblju od siječnja do rujna 49 posto, na 3,71 milijardu eura. Prilagođena za jednokratne stavke, porasla je 13,6 posto, na 4,63 milijarde eura.

Kompanija je povisila ciljanu ovogodišnju EBITDA AL s 37,2 na 38 milijardi eura. U pandemijskoj 2020. godini iznosila je 35 milijardi eura.

sve osim nogometa