OBROČNA OTPLATA

Deblokiran račun Badela 1862

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.09.2009 15:53
  • Objavljeno 15.09.2009 u 15:44
alkohol čaša

alkohol čaša

Izvor: tportal.hr / Autor: Arhiva

Rješenjem o obročnoj otplati dospjelog poreznog duga po osnovi posebnog poreza na alkohol i kamata Badela 1862. te namirenjem većeg dijela duga, deblokiran je račun Badela 1862.

To je rješenje doneseno nakon izmirenih dogovorenih obveza i nakon uplate većeg dijela duga, čime je deblokiran račun Badela 1862. Naime, krajem kolovoza 2009. godine Carinska uprava Ministarstva financija RH donijela je Rješenje kojim je naloženo, s obzirom na neplaćen poseban porez na alkohol, da se donese Odluka o prisilnoj naplati duga u iznosu 62.820.340,00 kuna, što je prouzročilo blokadu računa.

'Kao jedan od rijetkih poreznih obveznika koji svoje obveze podmiruje u razumnom roku, Badel 1862 je potom izvršio plaćanje znatnog dijela poreznog duga u najkraćem roku, bez bilo kakvih poremećaja u redovnom poslovanju tvrtke, što potvrđuje i činjenica da će plaće radnika za kolovoz biti isplaćene na vrijeme', stoji u objavi Badela.

U Badelu ističu činjenicu da porezni dug nije namiren novim zaduženjima, već isključivo kroz naplatu potraživanja od kupaca, a sve to unatoč velikoj nelikvidnosti koja vlada na tržištu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi