TRGOVAČKI SUD U SPLITU

Debeljakova tvrtka Izvor energije vjetroparkova pred stečajem

13.09.2023 u 11:26

Bionic
Reading

Trgovački sud u Splitu pokrenuo je prethodni postupak radi utvrđenja uvjeta za otvaranje stečaja nad Izvorom energije vjetroparkova d.o.o, tvrtkom vlasnika DIV-a i Brodosplita Tomislava Debeljaka, zbog utvrđenih neizvršenih osnova za plaćanje od 16.919 eura

Sud je za 19. listopada zakazao ročište o prijedlogu za otvaranje stečaja na koji su pozvani Tomislav Debeljak i predstavnici Financijske agencije koja je predložila stečaj, a Debeljaku je naloženo i da u roku od osam dana sudu dostavi pisano izvješće o financijsko-gospodarskom stanju tvrtke.

S druge strane, sud je pozvao i Financijsku agenciju da dostavi potvrdu o neizvršenim osnovama za plaćanje i potvrdu o blokadi računa i novčanih sredstava i to najkasnije dan prije održavanja zakazanog ročišta.

Izvor energije vjetroparkova tvrtka je osnovana u lipnju 2013. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i sjedištem u Splitu, osnivači su joj Brodograđevna industrija Split (Brodosplit) i DIV, a kao osoba ovlaštena za zastupanje istaknut je Tomislav Debeljak.

Pretežita djelatnost tvrtke navedena u sudskom registru je iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) ostalih strojeva, opreme i materijalnih dobara. No, kao predmet poslovanja tvrtke u registru je navedeno i više od stotinu djelatnosti – od gradnje trgovačkih, putničkih i teretnih brodova, upravljanja nekretninom i održavanja nekretnina, promidžbe (reklamiranje i propaganda), prostornog uređenja, javnog informiranja, turističkih usluga do djelatnosti koja je istaknuta u nazivu tvrtke – proizvodnje energije.