'odlučni demant'

Debeljak: Ministar Banožić obmanjuje javnost, traženi dokument poslali smo četiri puta

29.06.2023 u 10:42

Bionic
Reading

Uprava Brodosplita odlučno demantira, kako su poručili u priopćenju, neistinite izjave ministra obrane u kojoj je izrečeno da Brodosplit odbija dostaviti izjavu o financijskim i tehničkim mogućnostima koja je već nekoliko puta pismeno i usmeno zatrežana od Tomislava Debeljaka

Uprava Brodosplita oglasila se priopćenjem reagirajući na izjave ministra obrane Marija Banožića. Odlučno demantiraju, navode, neistinite izjave u kojoj je izrečeno da Brodosplit odbija dostaviti izjavu o financijskim i tehničkim mogućnostima, a koje su već nekoliko puta pismeno i usmeno zatražene od Tomislava Debeljaka.

'Činjenice, koje su lagano provjerljive uvidom u pisanu komunikaciju, su bitno drugačije od izjavljenog.', poručuju iz Uprave Brodosplita te nastavljaju:

'Ministarstvo obrane RH je zatražilo izjavu o financijskim i tehničkim mogućnostima Graditelja dopisom od 09.12.2022. Na isti dopis Graditelj je izjavu poslao dopisom od 14.12.2022. Nakon obmanjivanja javnosti od strane ministra da još nismo poslali izjavu, šaljemo je još jednom 03.04.2023. kojom izjavljujemo i dokazujemo svoju financijsku i tehničku sposobnost. Ministarstvo slijedećim dopisom od 16.05.2023. ponovno traži izjavu. Na isti dopis Graditelj odgovara dopisom od 22.05.2023. kojim ponovno izjavljuje i dokazuje svoju financijsku i tehničku sposobnost. Te završno, ministar svojim dopisom od 01.06.2023. ponovno traži dostavu izjave. Graditelj dopisom od 07.06.2023. po četvrti puta dostavlja izjavu o financijskim i tehničkim sposobnostima.', stoji u priopćenju Uprave Brodosplita.

Iz ovoga brodogradilišta navode i kako punih osam godina 'aktivno guraju investitora da se što prije izgrade brodovi'. 

'Da smo složni i brzi već je 50-ti brod trebao izaći kao izvozni proizvod na kojem država najviše zarađuje. Potpuno spremni jedva čekamo završetak brodova sukladno zakonima RH.', zakljujučuju u priopćenju.