ministar horvat

'Debeljak ovaj tjedan mora pokazati da ima novac. U protivnom, škverovima nema spasa'

26.02.2019 u 11:45

Bionic
Reading

Izabrani strateški partner Uljanika, Brodosplit Tomislava Debeljka, trebao bi, vjerojatno već ovaj tjedan pokazati je li kreditno, odnosno financijski sposoban pratiti restrukturiranje pulske kompanije, a ako se to ne dogodi za Uljanik i 3. maj nema spasa, jasno je to poručio ministar gospodarstva Darko Horvat komentirajući stanje u posrnulim škverovima

Horvat je kazao da su predstavnici ministarstava u razgovorima s naručiteljima jaružala ali i s Debeljakom, te da u će u sljedećih nekoliko dana predložiti plan restrukturiranja, ali i da trebaju dobiti dokaze od Brodosplita 'da je on u ovom trenutku i kreditno i financijski sposoban pratiti restrukturiranje', piše Novi list.

'U ovom trenutku ključno je imala li strateški partner mogućnost, pitanje je potpuno isto kakve smo postavljali bivšem strateškom partneru, ako je taj verifikator jasan onda će biti dobrih vijesti, ako nije bojim se da onda spasa jednostavno biti neće', rekao je Horvat.

Na pitanje koliki rok ima Debeljka, da pokaže ima li taj financijski kapacitet ili ne, Horvat je odgovorio da je ovaj tjedan sasvim dovoljno vremena da se jasno odredi želi li i može li ući u taj posao, nakon čega slijedi reakcija države.