vremenska prognoza

Danas promjenjivo oblačno, pogledajte kada će vam i gdje trebati kišobrani

16.04.2018 u 07:10

Bionic
Reading

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a mjestimice i uz malo kiše ili poneki pljusak. Oborina će biti češća u zapadnim predjelima, osobito poslijepodne i navečer

Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni, u gorju i na istoku zemlje s mjestimičnim jakim udarima, javlja Državni hidrometoeorološki zavod. Na Jadranu će puhati većinom umjereno jugo, ujutro i prijepodne u Dalmaciji i jako, ponegdje s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stupnjeva Celzijevih.

Biometeorološke prilike će biti najpovoljnije na krajnjem istoku Hrvatske. U ostalim se krajevima očekuju uglavnom razmjerno povoljne, a mjestimično u Lici i Gorskom Kotaru razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike osobito za astmatičare, reumatičare i srčane bolesnike.

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom u gorskim i središnjim predjelima te na sjevernom Jadranu. Lokalno su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Na istoku zemlje te osobito u Dalmaciji očekuju se dulja sunčana razdoblja.

  • +10
U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura, a podno Velebita s jakim udarima.

Najniža jutarnja temperatura u utorak bit će od 8 do 13, na Jadranu od 11 do 15, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 22 stupnjeva Celzijevih.

  • +25
U Dalmaciji se očekuju dulja sunčana razdoblja Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj