prijedlog vlade

Damir Mikuljan izabran za predsjednika Nadzornog odbora Ine

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 20.12.2021 11:37
  • Objavljeno 20.12.2021 u 11:37
Damir Mikuljan

Damir Mikuljan

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Nadzorni odbor Ine za predsjednika je u ponedjeljak izabrao Damira Mikuljana, izvijestila je Ina

Taj izbor uslijedio je nakon što je izvanredna glavna skupština Ine u petak za tri nova hrvatska predstavnika u nadzornom odboru izabrala Mikuljana, Davora Filipovića i Branimira Škurlu, i to na mandat od šest mjeseci.

Njih trojicu predložila je Vlada, a ujedno Mikuljana za predsjednika NO-a.

Damir Mikuljan i do sada je bio u Nadzornom odboru Ine, a Davor Filipović i Branimir Škurla zamjenjuju Luku Burilovića i Damira Vanđelića. Njima je mandat istekao 18. prosinca.

Vanđelić, koji je do sada bio i predsjednik NO, i Burilović u Nadzornom su odboru Ine bili od sredine prosinca 2016. godine, a Mikuljan od lipnja 2017. godine. 

Prvotnim je prijedlogom, koji je Ina objavila u studenome, bilo planirano da i Burilović i Vanđelić još šest mjeseci budu u Nadzornom odboru Ine, ali je Vlada prošli tjedan umjesto njih predložila Filipovića i Škurlu.

Mediji su prijedlog po kojemu u Nadzornom odboru Ine više ne bi bio Vanđelić dovodili u vezu s njegovim nedavnom ostavkom na mjestu ravnatelja Fonda za obnovu. Vanđelić je, naime, krajem studenoga podnio ostavku na mjesto ravnatelja Fonda za obnovu, obrazloživši da je njegov posao ustroja Fonda završen. 

Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH, koja u Ini drži 44,84 posto dionica, pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, koji ima 49,08 posto dionica, a jedno predstavniku radnika.

Predstavnici MOL-a u Nadzornom odboru u prosincu lani izabrani su na mandat od četiri godine. To su József Molnár, László Uzsoki, Zsuzsanna Ortutay, Gabriel Szabó i Domokos Szollár. 

Predstavnica radnika u Nadzornom odboru je Jasna Pipunić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!