tržište kapitala

CROBEX u zelenom, povišena likvidnost: Viro na radaru investitora

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Domaće tržište kapitala zabilježilo je blagi rast, gdje je CROBEX ojačao 0,2 posto, čime je izbrisao većinu gubitaka iz dana ranije, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,3 posto. Likvidnost se zadržala na blago povišenoj razini te je protrgovano oko 11 milijuna kuna, sve u redovnom trgovanju.

Bila su svega dva milijunaša po prometu, dionice ZABA-e i Hrvatskog Telekoma, koji su činili više od polovine prometa na burzi.

U fokusu je bila dionica Zagrebačke banke, nakon objave kvartalnih rezultata, te joj je cijena oslabila 0,8 posto, uz 3,6 milijuna kuna prometa. Po prometu slijedi dionica HT-a, koja je na 2,3 milijuna kuna prometa upisala rast cijene od 0,3 posto. Na radaru investitora se nalazi i dionica Vira, koja je skočila 13,7 posto uz 836 tisuća kuna prometa, što je dionici priskrbilo titulu dobitnika dana. Solidne izvedbe imale su i dionice Karlovačke banke i Petrokemije, koje su obje skočile preko 9 posto.

Na strani gubitnika izdvaja se dionica Medike sa minusom od 2,9 posto, a slijedi ga dionica Optime Telekoma s padom cijene od 1,9 posto.

Dobitnik dana: Viro +13,69% 95,50

Gubitnik dana: Medika -2,87% 16900,00

CROBEX: +0,16% 2.026,71

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!