TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX pao ispod 1.800 bodova, Zagrebačka banka u fokusu

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi se nastavilo negativnim ritmom treći uzastopni dan, a i likvidnost se zadržala na skromnim razinama.

Oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica indeks CROBEX10, su oslabili 0,3 posto, pri čemu se CROBEX spustio ispod psihološke granice od 1.800 bodova, gdje je zadnji puta bio krajem travnja. Od sektorskih indeksa gubitnike je predvodio indeks sektora industrije, koji je oslabio 0,9 posto, dok je dobitnike predvodio indeks transportnog sektora, s rastom od 0,6 posto.

Ukupan dionički promet se zadržao na skromnih 6,1 milijun kuna, a milijunski promet su ostvarile jedino dionice Zagrebačke banke, koje su na prometu od 2,7 milijuna kuna ojačale oko 2 posto. Aktivnije se trgovalo i dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 984 tisuća kuna zaključile nepromijenjeno na 149 kuna.

Od aktivnijih izdanja, najviše su izgubile dionice Dalekovoda, čija je cijena zabilježila pad od 4,6 posto, dok su loš dan imale i dionice Ericsson Nikola Tesle i Atlantske plovidbe, s padom cijena od 2,4 posto i 2,1 posto.

S druge strane, uz već spomenute dionice Zagrebačke banke, dobre izvedbe su imale i dionice Auto Hrvatske, koje su ojačale 1,5 posto, te dionice Privredne banke Zagreb, čija je cijena porasla 1,3 posto.

Dobitnik dana Zagrebačka banka +1,97% 62,20

Gubitnik dana Dalekovod -4,62% 12,40

CROBEX -0,26% 1.796,30

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!