RECEPT ZA OPORAVAK

Croatia Boat Show: od luksuznih jahti do rabljenih brodova

16.03.2012 u 14:47

Bionic
Reading

Splitski Croatia Boat Show, najveći sajam nautike u ovom dijelu Europe, sredinom travnja imat će svoje četrnaesto izdanje kojim će se konačno zaustaviti trogodišnji pad: po najavi direktora Vicenca Blagaića, sajam će ove godine zauzimati veću površinu nego ranijih godina, predstavit će se veći broj izlagača, a paralelno će se održati još dvije manifestacije - Split Auto Show te sajam Nauticus

Pored uobičajene parade luksuznih brodova, na splitskoj manifestaciji od 17. do 22. travnja bit će izložena i rabljena plovila za prodaju, a organizatore posebno veseli povećan broj najava za izlaganje jedrilica i katamarana. Svim domaćim proizvođačima organizatori su ponudili besplatno izlaganje jednog plovila, a već se prijavilo petnaestak renomiranih tvrtki. Očekuje se i dolazak u Split svih važnijih tvrtki iz autoindustrije budući da je zagrebački Auto Show otkazan

'Uspjeli smo vratiti pozitivan trend i unatoč krizi koja već godinama trese nautičku industriju, imat ćemo veći sajam nego prethodnih godina, zahvaljujući velikoj podršci kooperanata i dvjema novim manifestacijama', kazao je Blagaić.

Posjetiteljima sajma, kojih je u zlatnim godinama znalo biti i do 50 tisuća, vjerojatno će posebno zanimljiv biti sajam Nauticus, jer će biti otvoreni šankovi i restoran na kojima će se promovirati proizvodi najboljih hrvatskih vinara i restorana. Cijene ulaznica ove godine snižene su na 30 kuna za radne dane i 40 kuna za subotu i nedjelju.

'Jasno je da će se manje trgovati brodovima u odnosu na 2007. ili 2008. godinu, no Croatia Boat Show je sajam međunarodnog karaktera i trinaest godina tradicije naša je velika vrijednost', smatra Blagaić. I ove godine splitska manifestacija održavat će se u spektakularnom ambijentu Rive i Gradske luke, a na otvaranje su pozvani predstavnici vlade Zorana Milanovića.