ŠIROM SVIJETA

Coca-Cola ukida 1.600 do 1.800 radnih mjesta

09.01.2015 u 17:30

Bionic
Reading

Američki prehrambeni gigant Coca-Cola planira ukinuti 1.600 do 1.800 radnih mjesta kako bi smanjio troškove, izjavila je u četvrtak glasnogovornica kompanije. Kako nam je kazala Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke Coca-Cola Adria za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, proces preustroja poslovanja radi povećanja produktivnosti odnosi se na tvrtku The Coca-Cola Company, no ne i na njene punionice, a lokalni utjecaj globalnog procesa još nije u potpunosti definiran

Iz Coca-Cole napominju da će radna mjesta biti ukinuta u sjedištu kompanije, te u sjevernoameričkom odjelu ali i u međunarodnim podružnicama.

'U sklopu naših nedavno najavljenih, višegodišnjih inicijativa za povećanje produktivnosti počeli smo mijenjati poslovni model kako bismo dobili efikasniju i jednostavniju strukturu i ubrzali rast našeg globalnog poslovanja', objavila je glasnogovornica Coca-Coleu e-mail poruci.

'Kao što smo već potvrdili, promjene će utjecati na radna mjesta u našim ograncima širom svijeta', dodala je.

Na kraju 2013. Coca-Cola je zapošljavala 130.600 radnika u zemljama širom svijeta.

'Proces preustroja poslovanja radi povećanja produktivnosti odnosi se na tvrtku The Coca-Cola Company, no ne i na njene punionice, a lokalni utjecaj globalnog procesa još nije u potpunosti definiran', kazala je za tportal Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke Coca-Cola Adria za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

U kompaniji muku muče sa slabom prodajom na matičnom američkom tržištu i s učestalim zdravstvenim problemima povezanim s gaziranim pićima, poput pretilosti.

U prvih devet mjeseci 2014. prihodi su im smanjeni dva posto, na 35,1 milijardu dolara.

Kompanija je u ožujku najavila da će racionalizirati globalno poslovanje i da do 2019. očekuje tri milijarde dolara ušteda godišnje. Napomenuli su da će im ti potezi omogućiti da zadrže dugoročno zacrtano povećanje dobiti po dionici za sedam do devet posto.