i u beogradu

ch-aviation uveo četverodnevni radni tjedan za urede u Zagrebu: 'Ljudi ne moraju birati između osobnih interesa ili napredovanja'

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 10.11.2022 11:22
  • Objavljeno 10.11.2022 u 11:22
Sanja Ples, izvršna direktorica ch-aviation-a

Sanja Ples, izvršna direktorica ch-aviation-a

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ch-aviation

Švicarska tvrtka za poslovno izvještavanje u zrakoplovnoj industriji, ch-aviation, uvodi opciju četverodnevnog radnog tjedna za svoje urede u Zagrebu i Beogradu.

'Četverodnevni radni tjedan česta je tema razgovora u poslovnom svijetu. Razna istraživanja potvrđuju da ovaj način rada povećava produktivnost i motivaciju zaposlenika, poboljšavajući ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Mnoge zemlje poput Švicarske, Irske, Njemačke i Švedske su među prvima predstavile i potvrdile uspjeh ovog koncepta. ch-aviation aktivno prati trendove i jedna je od prvih data/tech tvrtki u zrakoplovnoj industriji koja nudi ovu pogodnost svojim zaposlenicima', priopćeno je.

'Naše poslovanje bazira se na principu „Data as a Service“ (DaaS), i jedina smo zrakoplovna data/tech/SaaS tvrtka u regiji. S obzirom na rast i stalnu potrebu za novom radnom snagom te želju za zadržavanjem trenutnih članova tima, odlučili smo pružiti našim postojećim i budućim zaposlenicima posebne i moderne uvjete rada. Jedna smo od rijetkih tvrtki u regiji koja je implementirala četverodnevni radni tjedan, nastojeći svojim zaposlenicima omogućiti najbolje radne uvjete kako bi mogli napredovati u karijeri, a da pritom ostanu opušteni i bez stresa', izjavila je Sanja Ples, izvršna direktorica ch-aviation-a.

'Ono što nudimo zaposlenicima je model 90 posto za 90 posto. Zaposlenik radi 90 posto standardnog radnog vremena i prima naknadu u iznosu od 90 posto plaće. Sukladno tome, na raspolaganju im je dodatni slobodan dan te ne moraju birati između osobnih interesa i/ili napredovanja u karijeri. Opcija je jednako dostupna svim našim zaposlenicima – juniorima i seniorima.' nastavila je Ples.

Dokazano je da četverodnevni radni tjedan potiče kreativnost i povećava zadovoljstvo poslom. Osim toga, manje se vremena troši na putovanje do/od posla, što rezultira manjim troškovima.

'Ovisno o svojim afinitetima, naši zaposlenici u svakom trenutku mogu odlučiti koji model rada im najviše odgovara. Prethodno smo uspješno uveli inicijative kao što su hibridni model rada od kuće i fleksibilno radno vrijeme. Uz novo predstavljeni četverodnevni radni tjedan, omogućeno im je još više kreativnosti u osmišljavanju radnog rasporeda u skladu s njihovim željama', zaključila je direktorica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!