UNATOČ STEČAJU

Čermak: Nećemo odustati od Diokija

10.10.2013 u 19:54

Bionic
Reading

Dioki odlazi u stečaj nakon što je većina vjerovnika na zadnjem ročištu za predstečajnu nagodbu odbacila plan restrukturiranja koji je predložila uprava. Riječ je o planu koji je uprava izradila na prijedlog potencijalnog strateškog partnera Crodux plina Ivana Čermaka

'To je isključivo pravo vjerovnika i ne mogu komentirati odluku. Žao nam je što je plan restruktuiranja odbijen, ali nećemo odustati od Diokija', kazao je Ivan Čermak nakon objave odluke vjerovnika, javlja Jutarnji.hr.

'Sjest ćemo, gledati koje su moguće opcije. Dina Petrokemija u svakom slučaju ima šansu. Još ćemo raditi po ovom pitanju', otkrio je Čermak. Vjerovnici Diokija i Dine potražuju oko dvije milijarde kuna, a najveći je Hypo banka koja potražuje 60 milijuna eura. Milijunske iznose potražuju i Ina, HEP, pa i druge banke. Iako je za Dinu Petrokemiju nedavno izglasana predstečajna nagodba, ta tvrtka odlaskom Diokija u stečaj postaje dijelom stečajne mase. Fabio Giacometti, predsjednik uprave, tvrdi kako Dina ima alternativan plan razdvajanja od Diokija, kako bi se na Krku pokrenula proizvodnja.