briga o okolišu

Carlsberg podiže valove za smanjenje plastičnog otpada

06.09.2018 u 13:33

  • +2

Carlsberg

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ole Jensen

Bionic
Reading

Danska pivovara predstavila konstrukciju sirene od limenki kako bi predstavila novi multipack koji će smanjiti plastični otpad za 1.200 tona godišnje

Carlsberg je predstavio jedinstvenu verziju skulpture Male sirene napravljenu u cijelosti od svojih novih Snap Pack limenki – inovacije u pakiranju koja uklanja potrebu za plastičnim omotima i eliminirati će 1.200 tona plastičnog otpada godišnje.

Na okupu je drži ljepilo, jednako kao i Snap Pack limenke, a konstrukcija sirene utjelovljuje Carlsbergovu namjeru da proizvodi pivo koje ne samo da ima sjajan okus, već je i bolje za okoliš.

Tri metra visoka, nova instalacija okružena je plimom 137 kilograma plastike – koja predstavlja količinu plastike koju će Carlsberg smanjiti svaki sat zahvaljujući Snap Packu. Prvi put korištena u pivskoj industriji, ova inovacija smanjiti će količinu plastike korištenu u tradicionalnim multipackovima za 76 posto.

Usko povezana s Carlsbergom, originalna skulptura Male sirene bila je naručena od strane Carla Jacobsena. Sin osnivača kompanije naručio ju je 1913. godine kao poklon stanovnicima Kopenhagena.

Simon Boas Hoffmeyer, direktor održivosti u Carlsberg Grupi, objašnjava: 'Dokazujući da održivo pakiranje ne mora biti bajka, Snap Pack je najnovija u seriji inovacija u Carlsbergu. Nadograđujući naš program održivosti, Zajedno prema NULA, ovo je naša prva velika inicijativa koja će direktno dotaknuti ljude koji vole Carlsberg. U konačnici, proizvodimo sjajno pivo, ali također prepoznajemo svoju odgovornost da poslujemo održivo i da uvijek težimo boljem. Snap Pack je izvrstan na oba načina: daje potrošačima mogućnost da uživaju u vjerojatno najboljem pivu na svijetu, ali također i pivu koje je bolje za okoliš.'

Druge inovacije koje su danas također najavljene uključuju specijalne tinte na etiketama koje poboljšavaju mogućnost recikliranja kao i poboljšane čepove koji uklanjaju kisik iz boca kako bi pivo dulje imalo svježi okus.

Otkad je Jacob Christian Jacobsen 1847. osnovao Carlsberg, tvrtka je u konstantnoj potrazi za savršenstvom – putovanje je to započeto od strane osnivača i nastavlja se i danas. Od otkrića načina da se pročisti kvasac i proizvede bolje pivo; sve do osmišljavanja pH skale, novi Snap Pack je samo još jedan primjer nastojanja kompanije da pronađe način da vjerojatno najbolje pivo na svijetu učini još boljim.

Alice Eriksen, unuka kipara koji je izradio originalnu skulpturu Male Sirene, Edvarda Eriksena, otkrila je instalaciju javnosti. Konstrukciju izrađenu od limenki javnost će moći razgledati u Carlsbergovom centru za posjetitelje u Kopenhagenu od petka.

Za više informacija o originalnoj Maloj sireni: OVDJE