ministar turizma

Cappelli očekuje odličnu turističku godinu

05.05.2017 u 17:01

Bionic
Reading

Turizam ove godine očekuje odlične rezultate, rekao je u petak ministar turizma Gari Cappelli na Lošinju, gdje je Grupa Jadranka svečano obilježila 70 godina rada

‘Bogatom turističkom tradicijom Lošinj predstavlja svojevrsnu kolijevku hrvatskog turizma, u čemu je Jadranka od osnivanja 1947. do danas glavni pokretač rasta i razvoja lošinjsko-creskog arhipelaga. Sinergija i izvrsnost na Lošinju primjer su razvoja hrvatskog turizma u pravom smjeru, uz neizostavnu potporu svih stanovnika koji su na vrijeme prepoznali nužnost unapređenja ponude za razvoj destinacije i cijelog kraja’, kazao je na svečanosti ministar Cappelli, o čemu su izvijestili iz Ministarstva turizma.

Osvrnuvši se na rezultate turističkog prometa za prva četiri mjeseca ove godine, Cappelli je naglasio da je turizam jedna od najpropulzivnijih i najbrže rastućih djelatnosti u Hrvatskoj, što potvrđuju ovogodišnji odlični rezultati čiji nastavak očekuje i do kraja godina.

‘U prva četiri mjeseca zabilježili smo 1,7 milijuna dolazaka turista i 4,7 milijuna noćenja, što je 22 i 26 posto više nego u istim mjesecima prošle godine te vjerujemo da ćemo ove godine ostvariti porast turističkog prometa daleko iznad europskog prosjeka. U pravom smjeru razvija se i hrvatsko gospodarstvo te ove godine očekujemo rast BDP-a za 3,2 posto i to, uz ostalo, zbog predviđanja uspješne turističke sezone’, istaknuo je Cappelli. 

Podsjetio je da je Vlada u četvrtak donijela odluku o uspostavi Uprave za otoke. Osim obljetnice Jadranke na Lošinju se ovih dana slavi i 130 godina osnivanja Turističkoga ureda u Malom Lošinju te 125 godina od proglašenja Malog i Velog Lošinja klimatskim lječilištima.

Predsjednik Uprave Grupe Jadranke Sanjin Šolić rekao je da Lošinj visokom razinom usluge i kvalitetom ponude može konkurirati najboljim destinacijama na Mediteranu.

Grupa Jadranka peta je po veličini turističko-trgovačka kompanija u Hrvatskoj, koja je izgradila respektabilni portfelj ugostiteljsko-turističke i trgovačke ponude, s hotelima i drugim smještajnim objektima najviše razine i vrhunskom eno-gastro ponudom čime omogućuje jedinstven doživljaj odmora svakom gostu.