ekspanzija letova

British Airways će u kolovozu imati oko 11.000 sjedala za Hrvatsku

06.08.2021 u 09:38

Bionic
Reading

British Airways uskoro će devet puta tjedno povezivati Split i London Heathrow, od sutra kreću dva tjedna leta između Heathrowa i Pule, a ovog mjeseca trebalo bi krenuti i 12 tjednih letova između Heathrowa i Dubrovnika, piše u petak Jutarnji list

S ukidanjem korona mjera u Velikoj Britaniji krenula je i ekspanzija letova tamošnjih avio kompanija prema Hrvatskoj.

Od jučer su tako krenuli letovi British Airwaysa između London Cityja i Splita. Letovi na toj liniji prometovat će tri puta tjedno sa zrakoplovom tipa E190.

 British Airwaysa uvest će nove linije između Heathrowa, Splita i Dubrovnika, dok se na liniji iz Londona prema Zagrebu neće povećati broj letova te će britanski avioprijevoznik i dalje imati pet tjednih letova prema glavnom hrvatskom gradu.

 S obzirom na ovo povećanje broja letova British Airwaysa će ovog mjeseca prema četiri hrvatske zračne luke imati 31 let s više od 11 tisuća dostupnih sjedala.

 Osim British Airwaysa na hrvatsku obalu ovog mjeseca se vraća i britanska podružnica TUIa, javlja portal Croatian Aviation. Nakon što je ovaj turoperator u ljeto 2020. zbog pandemije obustavio letove prema Hrvatskoj ovog mjeseca ponovo pokreću redovne letove iz Velike Britanije prema Puli, Splitu i Dubrovniku. Prema Hrvatskoj će prometovati na 6 linija s ukupno 9 tjednih letova.

 Osim Britanaca, ovog mjeseca broj međunarodnih linija prema hrvatskim zračnim lukama dodatno će pojačati i njemačka niskotarifna kompanija Eurowings. Tako će osim prema Rijeci, Splitu, Puli, Zagrebu, Dubrovniku, Splitu i Zadru ovog mjeseca otvoriti i novu liniju između Düsseldorfa i Zagreba. S obzirom na novu liniju kompanija će ovog mjeseca kompanija imati 57 tjednih letova na 25 linija prema šest hrvatskih zračnih luka, piše Jutarnji list.