BEZ KONKRETNIH REZULTATA

Boris Cerovac nakon skupa radnika Uljanika: Agonija se nastavlja

20.02.2019 u 17:54

Bionic
Reading

Skup radnika, sindikata i uprave Uljanika koji je u srijedu održan u Puli nije dao nikakve konkretne rezultate premda je ministar gospodarstva Darko Horvat u utorak izjavio da je novi strateški partner Tomislav Debeljak spreman, uz određena bankovna jamstva, ući u fazu međufinanciranja Uljanika, čime bi se račun brodogradilišta odblokirao, a radnicima isplatile tri zaostale plaće, potvrdio je novinarima predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac

Ocijenivši da je skup prošao u mirnome tonu, Boris Cerovac je rekao kako predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić u govoru radnicima nije spomenuo nijedan konkretan datum isplate zaostalih plaća.

  • +18
Radnici Uljanika u jednom od štrajkova zbog neisplate plaća Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

''Kao mogući datum isplate plaće spominje se 1. ožujka, no to Uprava nije potvrdila. Uglavnom, ništa senzacionalno se nije dogodilo, radnici su tražili i u konačnici dobili informacije od Uprave što je dogovoreno u Bruxellesu i stoji li ono što je jučer govorio ministar Horvat", istaknuo je Cerovac. Dodao je kako je 26. veljače dan kada će Trgovački sud u Rijeci donijeti odluku o tome ide li "3. maj" u stečaj ili ipak ima rješenja.

"Ako ima rješenja, znači da mora postojati i rješenje za financiranje svih dubioza. Ako ih nema, nakon '3. maja' u stečaj će ići cijela Uljanik grupa", ocijenio je Cerovac i dodao kako se agonija za radnike Uljanika nastavlja premda oni i dalje rade bez plaća i grade jaružalo za belgijsku Jan de Nul grupu.