koronakriza

Booking.com zatvara ured u Splitu

12.09.2020 u 09:53

Bionic
Reading

Booking.com, jedna od vodećih svjetskih online platformi za rezervaciju smještaja, odlučila je staviti ključ u bravu svog ureda u Splitu

Vijest nam je za Slobodnu Dalmaciju potvrđena iz njihova sjedišta u Zagrebu. O tome se, pak, već danima šuškalo među brojnom armijom splitskih iznajmljivača i turističkih radnika svih vrsta, koji su već godinama bili u svom poslu upućeni na Booking.com.

'U kolovozu smo najavili kako ćemo zbog devastirajućeg utjecaja COVID-19 krize biti primorani na globalnoj razini smanjiti broj zaposlenika. Nažalost, možemo potvrditi kako su zaposlenici u našem splitskom uredu također pogođeni najavljenim promjenama u poslovanju – poručeno nam je iz Bookinga posredstvom njihove PR agencije Dialog-komunikacije.

Split nije iznimka, jer se radi o globalnom procesu restrukturiranja kompanije, koja je u 23 godine od jednog zaposlenog narasla na 17.500 ljudi u 200 ureda i 70 država diljem svijeta.

Na području Hrvatske tada su zapošljavali 60 djelatnika, od čega u Splitu nešto manje od 10. Ured pod Marjanom kao stalni, nakon što je neko vrijeme djelovao sezonski, otvorili su prije četiri godine,