OSNOVAO FOND

Bivši šef Plive Bolanča kupio rent-a-car

  • Autor: Luka Filipović
  • Zadnja izmjena 21.07.2016 11:01
  • Objavljeno 21.07.2016 u 11:01
matko bolanča

matko bolanča

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album/Matko Bolanča

Bivši predsjednik Uprave Plive Matko Bolanča jedan je od osnivača društva za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima Inspire Investments. Njegovi partneri su analitičar Marko Varga, financijaš Krešimir Kukec i odvjetnik Tomislav Celiščak

Navedena četvorka planira ulagati u turizam, destinacijski menadžment, nekretnine i tvrtke iz različitih sektora. Investicije će ići preko investicijskog fonda rizičnog kapitala Inspire Fusion

Njihova prva akvizicija je kupovina Fleet rent a cara od TRCZ Grupe. Ukupnu vrijednost preuzimanja ne žele otkriti.

Tijekom 2015. Fleet je ostvario prihod od 75 milijuna kuna te dobit od 251.000 kuna. Tvrtka iznajmljuje vozila tvrtkama i pojedincima, a najveći promet je ostvaren na tržištima Njemačke, Velike Britanije, Skandinavije i SAD-a.

'Preuzimanjem rent-a-cara Fleet pokrenut je proces okrupnjavanja poslovnih subjekata koji svojim poslovanjem pokrivaju uslužni sektor u najvećoj mjeri naslonjen na turizam', istaknuli su iz Inspire Investmentsa za tportal.

Matko Bolanča izjavio je kako je akvizicija Fleeta početak 'kreiranja poslovnog uspjeha Inspire Investmentsa koji za cilj ima stvaranje jakih i stabilnih kompanija'.

'Višemjesečnim due diligenceom utvrdili smo sve neophodne činjenice koje su nam dale za pravo da krenemo u realizaciju i preuzimanje tvrtke koja će činiti osovinu našeg budućeg poslovanja okrupnjenog u cjeloviti uslužno-turistički proizvod. Gledajući stanje na tržištu, procijenili smo kako je upravo strategija kojom se vodimo u realizaciji zacrtanih planova najbolji put kojim možemo ostvariti dodatnu vrijednost i naše poslovanje učiniti uspješnim i financijski isplativim. Društvo će u narednom periodu nastaviti s aktivnostima pa mogu najaviti da će u skorije vrijeme doći do još nekih preuzimanja u skladu s ranije zacrtanim planovima', rekao je Bolanča za tportal.

Iz rješenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), piše Poslovni dnevnik, vidljivo je da Bolančina ekipa puca na ozbiljne ulagače. Ulagatelji u Fond mogu biti osobe koje se u skladu sa zakonom koji uređuje tržište kapitala smatraju profesionalnim ulagateljima, ili se na vlastiti zahtjev mogu tretirati kao profesionalni ulagatelji, te kvalificirani ulagatelji. Također, najniži početni iznos ulaganja u Fond iznosi 400 tisuća kuna, a vrijednost neto imovine ulagatelja mora biti minimalno tri milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!