ŽELE GA U BAHREINU

Bivši šef Croatia Airlinesa pronašao posao na Bliskom istoku

24.10.2017 u 09:17

Bionic
Reading

Donedavni predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko postaje CEO Gulf Aira, izvijestio je Ex-Yu Aviation News

Informaciju je potvrdio Ahmad Qarata, član bahreinske nacionalne skupštine uz upozorenje da će parlament pokušati blokirati njegov izbor. Naime, Qaarata poručuje kako bi kompaniju trebao voditi državljanin Bahreina. Bivši CEO Gulf Aira Maher Salman Al Musallam podnio je ostavku u lipnju, prenosi Seebiz.eu.

Neprofitabilni bahreinski prijevoznik u problemima je od 2002. godine kad se Katar povukao iz vlasničke strukture. 

Prema zadnje dostupnim podacima, kompanija je 2015. završila u minusu od 64 milijuna dolara. 

Od 4. studenog u fotelju predsjednika Uprave Croatia Airlinesa sjest će Jasmin Bajić, odlučio je u ponedjeljak Nadzorni odbor tvrtke.

Nadzorni odbor time je prihvatio prijedlog Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) koje je 20. listopada predložilo Bajića za novog direktora nacionalne aviokompanije.

U tih šest CERP će, piše Jutarnji list, prvo poništiti još aktualni natječaj za izbor jednog člana Uprave CA i raspisati novi natječaj, kojim će se tražiti dva člana Uprave Croatia Airlinesa.

  • +6
Croatia Airlines Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Naime, Ministarstvo prometa i CERP morali su pod hitno imenovati novog predsjednika Uprave CA nakon što je dosadašnji, Krešimir Kučko, dao ostavku na to mjesto. Njemu 4. studenoga istječe mandat, a u slučaju da kompanija nakon tog datuma ostane bez predsjednika Uprave, kompanija bi ostala bez licence za obavljanje letačkih operacija.

Jasmin Bajić je u Croatia Airlinesu od 1994. godine, a sada je na poziciji direktora kontrolinga i unutarnjeg nadzora. Ekonomski fakultet, smjer marketing, završio je u Sarajevu.