DOBRA SEZONA

Croatia Airlines prevezla milijuntog putnika 11 dana ranije nego prije godinu dana

04.07.2017 u 16:30

Bionic
Reading

Croatia Airlines u utorak je prevezao milijuntog putnika u ovoj godini, 11 dana ranije nego prošle godine

"Ovogodišnji milijunti putnik prevezen je 11 dana ranije nego prošle godine, a do kraja ove godine planiramo prvi puta u povijesti ostvariti više od dva milijuna putnika  u jednoj godini," istaknuo je na dočeku milijuntog putnika u splitskoj zračnoj luci predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko.

Po njegovim riječima, Croatia Airlines u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci prevezao 10 posto putnika više nego u istom lanjskom razdoblju, najviše zahvaljujući rastu u međunarodnom prometu.

On očekuje da će tijekom cijele 2017. godine Croatia Airlines ostvariti 7 posto veći broj putnika nego u 2016. godini.

Istaknuo je kako porast broja putnika ima i pozitivne financijske učinke.

"Očekujem da bismo ove godine trebali premašiti milijardu i 600 milijuna kuna prihoda, a to nas u Hrvatskoj među izvoznicima svsrtava na četvrto ili peto mjesto," rekao je Kučko.

Croatia airlines će tijekom turističke sezone obavljati 105 letova na dan. Ove godine domaća zrakoplovna kompanija izravno leti u 39 europskih odredišta u 24 države, a u floti im 14 zrakoplova.

Milijunta ovogodišnja putnica Croatia Airlinesa je njemačka državljanka Julia Susanne Halbritter koja je letjela na liniji Frankfurt -Split. Nagrađena je s dvije besplatne povratne zrakoplovne karte za jedno od međunarodnih odredišta Croatia Airlinesa po vlastitom izboru, a darove je dobila i od splitske zračne luke.