Studenac

Biti trgovac bar na jedan dan

19.10.2023 u 09:21

Bionic
Reading

Studenac pokrenuo projekt koji doprinosi razvijanju suradnje, razumijevanja i timskog duha

Uskočiti u cipele naših kolegica i kolega u prodavaonicama i vidjeti kako izgleda jedan njihov radni dan, izuzetno je vrijedno iskustvo - poručila je Biljana Kostović, voditeljica HR projekata u Studencu, osvrćući se na novi projekt omiškog Studenca 'Iz ureda u prodavaonice'.

Projekt je pokrenut s ciljem osnaživanja brzorastućeg Studenčevog tima i dodatnog produbljivanja međusobnog razumijevanja i suradnje, a Biljana je jedna od brojnih zaposlenika koji su se odazvali te svoj ured nakratko zamijenili jednom od 1200 trgovina ovog trgovačkog lanaca. Od lipnja do kraja rujna tako su se okušali u zaprimanju robe, slaganju polica, radu na blagajni, postavljanju akcijskih cijena i svim ostalim svakodnevnim zadacima svojih kolega u trgovinama.

Kako izgleda jedan dan u dućanu, provjerio je iz prve ruke i sam predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk.

- Ovaj projekt pružio mi je, a vjerujem i ostalim kolegama, više od iskustva slaganja polica. Omogućio nam je priliku da pomognemo našim kolegama, a istovremeno se još više međusobno povezujemo, iskusimo nove izazove i stvorimo nove lijepe uspomene! - kazao je Senczuk ističući kako jačanje međusobne suradnje smatra jednom od najvažnijih stvari u poslovanju. Zadovoljno poručuje - vidimo se opet!

Istom se mahom vesele i drugi sudionici. Jedna od njih je i Daniela Tominac, voditeljica kategorije u odjelu komercijale, koja je ured u Zagrebu mijenjala za jednu od Studenčevih trgovina u Sisku. Iako se naradila, Daniela ističe:

- Projekt je odličan. Super je iskustvo pretočiti sve ono što radim u uredu komercijale u prodajni prostor: od narudžbi, zaprimanja robe, pozicioniranja akcija na polici...

Nina Mimica, članica Uprave za inovacije i digitalizaciju, prve bar kodove proizvoda skenirala je na svojim počecima, u trgovini u Americi gdje je godinu dana radila kao prodavačica. Ovog ljeta upoznala se i s dinamičnom sezonom na Jadranu gdje je pomagala marljivim zaposlenicima Studenčeve trgovine u Mimicama puneći i organizirajući police te ažurirajući cijene.

- Unijela sam se u posao, želeći što više pomoći kolegicama i kolegama. Podigla sam glavu tu i tamo: pozdraviti kojeg kupca, odgovoriti gdje stoje peciva za hambi, koliko koštaju hrenovke, pomoći dohvatiti salatu te informirati jesu li stigli krastavci“, kazala je Mimica kojoj ovi zadaci nisu teško pali jer, kako otkriva, i inače obožava stvarati, slagati i organizirati – od ormara i polica stana do polica dućana.

- Baš lijep i aktivno proveden dan s kolegicama i kolegama s kojima sam uspjela i kvalitetno popričati, bolje razumjeti kako im izgleda svakodnevnica, dobiti ideje za neka poboljšanja. I osjećati se korisno i dobro – dodala je.

Kao ispomoć timu u istarskom Novigradu stigla je direktorica upravljanja ljudskim potencijalima Tatjana Jukić.

- Odlično je iskustvo zamijeniti ured prodavaonicom te sam stvarno uživala u danu koji sam provela u prodavaonici u Novigradu. Bilo mi je zadovoljstvo vidjeti raznolikost među zaposlenicima, od Samante koja u Studencu radi već 10 godina, Marina i Klaudije koji su naši dragi studenti, do Antonele koja je u Istru došla preko koncepta 'S kontinenta na sezonu'. Ovakvi dani su uvijek vrijedno iskustvo te se nadam da sam im barem malo pomogla i olakšala dan - istaknula je Tatjana.

Projektu pod geslom „ovo ljeto svi smo jedan tim“ rado se odazvao i direktor ekspanzije Tihomir Torbar. Unatoč činjenici da je zbog prirode svog radnog mjesta vrlo često u prodavaonicama čak i prije nego se one otvore, Tihomir kaže da mu je iskustvo koje je stekao kao privremeni član jednog zagrebačkog tima omogućilo da sve doživi iz nove perspektive.

- Ovo iskustvo mi je pružilo nove uvide u kompleksnost funkcioniranja naših prodavaonica te važnost površine skladišta u svakodnevnim operativnim poslovima koji se u prodavaonicama odvijaju. Nova saznanja svakako će doprinijeti i mom svakodnevnom radu. Hvala timu!

Katarina Gudelj, voditeljica optimizacije poslovanja i PMO, bila je dodatna podrška jednom splitskom timu. Kao i ostale kolege, podržava ovakav oblik nastojanja za jačanjem međusobne suradnje i razumijevanja:

- Jednodnevni rad i podrška u radu kolegicama u trgovini, od naručivanja robe, zaprimanja isporuka, do slaganja i izlaganja isporučene robe na police, smatram jako korisnim iskustvom – kazala je zahvaljujući se kolegicama Antoniji i Marini na vrlo lijepoj suradnji.

Trgovački lanac Studenac zbog svog širenja po cijeloj Hrvatskoj kontinuirano otvara nova radna mjesta, kao i prilike za profesionalnim napredovanjem unutar firme za postojeće zaposlenike. Omiška kompanija trenutno je nacionalno prisutna i ukupno broji više od 6000 zaposlenika. S obzirom da u svojim susjedskim dućanima nastoje osigurati svakom kupcu opuštenu i srdačnu atmosferu, kontinuirano se radi na ulaganju u zadovoljstvo i motiviranost radnika.

Pored dodatnih pogodnosti kao što su božićnica, uskrsnica, pokloni za djecu, nudi se i mogućnost dodatnih financijskih nagrada za ostvarene rezultate. Nedavno je tako pokrenut projekt 'Mjesec jedan-plaće dvije', u sklopu kojeg se svaki mjesec zaposlenike tri trgovine s najuspješnijim rezultatima nagrađuje s dvostrukom plaćom.