AGROKOROVE NEVOLJE NA ISTOKU

Banatski ratari blokirali Todorićev Dijamant

28.08.2013 u 16:26

Bionic
Reading

Nezadovoljni najavljenom otkupnom cijenom suncokreta, ratari iz Zrenjanina i okolnih banatskih sela prosvjeduju danas ispred Tvornice ulja Dijamant u Zrenjaninu

Poljoprivrednici su traktorima blokirali ulaze ispred dva ulaza za prijem uljarica, u očekivanju pregovora sa rukovodstvom te tvornice ulja, najveće na Balkanu, u vlasništvu hrvatskog koncerna Agrokor.

Predsjednik Udruženja zemljoradnika Zrenjanina Ognjen Rackov rekao je Tanjugu da se ispred Dijamanta nalazi 150 do 200 traktora, ali da nezadovoljni ratari nisu spriječili predaju suncokreta za desetak kamiona koji su se tu zatekli da bi predali suncokret.

Rackov kaže da su jučer obavljeni neslužbeni razgovori sa generalnom direktoricom Dijamanta Slavicom Kešelj i njenim suradnici koji su proizvođačima priopćili da je tržišna cijena kilograma suncokreta 26 dinara sa porezom na dodanu vrijednost.

"Sa takvom cijenom mi ne možemo da pokrijemo ni troškove proizvodnje, a očekujemo nastavak pregovora i cijenu od 40 dinara", rekao je Rackov.

On najavljuje da će protest biti nastavljen do ispunjenja zahtjeva koje su predali Dijamantu.

Direktor marketinga i razvoja Dijamanta Vladimir Milović izjavio je Tanjugu da će u vezi zahtjeva banatskih ratara Dijamant kasnije izdati službeno priopćenje.