DUVNJAKU I VORIJU UPOLA MANJE

Baliću 150.000 kuna za reklamu

02.02.2009 u 09:35

Bionic
Reading

Najveće hrvatske rukometne zvijezde zaradile su uoči Svjetskog prvenstva solidne honorare pojavljivanjem u reklamama tvrtki koje nisu sponzori reprezentacije, dok su nastup u sponzorskim spotovima odradile besplatno

Glasnogovornik Hrvatskog rukometnog saveza Zlatko Škrinjar objasnio je u razgovoru za Business.hr da su reklame koje su igrači snimili u dresu reprezentacije dio sponzorskih ugovora s HRS-om te da igrači za njih nisu dobili naknadu.

Ipak, najveća zvijezda reprezentacije Ivano Balić ima poseban ugovor s Nissanom, a marketinški stručnjaci procjenjuju da je za reklamiranje Nissan Murana mogao zaraditi oko 20.000 eura ili 150.000 kuna.

Dodatnu su zaradu, osim Balića, ostvarili Igor Vori i Domagoj Duvnjak koji su nastupili u HAC-ovoj reklami za uslugu ENC, a neslužbene procjene govore da je svaki od njih dobio upola manje nego Balić, odnosno 10.000 eura ili 74.000 kuna.

Glavni sponzori HRS-a su Tele 2 i Agrokor, čiji godišnji ugovori, prema procjenama stručnjaka, vrijede barem 100.000 eura.

Kako rukomet ima slabiji marketinški potencijal od, primjerice, nogometa, honorari ovih sportaša sigurno su niži od honorara nogometaša.