SKIDANJE S LISTE

Bakić: Neka brodski političari ljubav prema 'Đuri' pokažu ulaganjem u dionice

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 30.01.2018 17:52
  • Objavljeno 30.01.2018 u 17:20
Nenad Bakić

Nenad Bakić

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic

Nenad Bakić, koji u Đuro Đaković grupi ima 17,71 posto dionica, u utorak je ocijenio da skidanje te tvrtke s liste tvrtki od posebnog državnog interesa ne znači ništa posebno te da bi čak moglo olakšati pronalazak strateškog partnera

"Skidanje sa strateške liste ne znači ništa. Ja u tom potezu države ne vidim manu. Micanje s liste maknut će neke prepreke da se nađe pravi strateški partner koji će donijet kapital i dignuti Đuru Đakovića na razinu kojoj pripada", rekao je Bakić odgovarajući na novinarske upite na margini skupa ravnatelja osnovnih i srednjih škola, na kojem je govorio o primjeni IT tehnologija.

Prema njegovim riječima, da je planirana dokapitalizacija uspjela udio države u vlasništvu pao bi na pet do osam posto.

"Država je odavno maknula Đuru Đakovića s liste tvrtki od strateškog interesa. Gotovo nikakve poslove u vojnom ili nekim drugim sektorima nije mu povjeravala tako da mu je dugo vremena bila maćeha", rekao je Bakić.

Ustvrdio je da je negativni upliv države na Đakovićevo poslovanje bio vidljiv i pri imenovanju nekoliko uprava prije Tomislava Mazala i Marka Bogdanovića (bivši i sadašnji predsjednik uprave).

Bakić tvrdi da je Mazal bio prvi čovjek na poziciji predsjednika uprave kojeg nije dovela politika, te da je zaslužan za to da tvrtka sada operativno posluje puno bolje nego u nizu godina do sada.

  • +7
  • +4

Povodom 95 godine tvrtke Đuro Đaković ispred Mimare izloženi tenk i amfibija

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: tportal.hr

"Nažalost, ima narušenu bilancu zbog nedostatka kapitala. Dokapitalizacije u velikoj mjeri nisu uspjele, ali se nadamo da će se i to dogoditi", rekao je Bakić.

Protivljenje većine slavonskobrodskih političara vladinom skidanju Đuro Đaković grupe s liste tvrtki od posebnog državnog interesa, Bakić je nazvao politikantskim.

"Vi imate u Slavonskom Brodu među lokalnim političarima strašno bogatih ljudi. Oni stalno ističu kako užasno vole Đuru Đakovića, a nisu kupili ni jednu dionicu i nisu uložili niti jednu kunu u njega. Kad takvi političari govore o interesu Đure Đakovića onda bih rekao da se oni bave politikanstvom ili je možda njihovo ukupno djelovanje politikanstvo, a ne politika", rekao je Bakić.

Pozvao je brodske političare da ljubav prema Đuro Đaković grupi pokažu ulaganjem u dionice te tvrtke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!