PROIZVODNJA SJEDIŠTA ZA AVIONE

Austrijanci po Hrvatskoj traže lokaciju za tvornicu

04.07.2013 u 19:55

Bionic
Reading

Najkasnije početkom sljedeće godine u Hrvatskoj bi se mogla početi proizvoditi sjedala za jumbo jetove i ostale avione. Bit će to rezultat ulaganja austrijske kompanije Wollsdorf, čiji predstavnici Vladinim krugovima, već mjesecima ispipavaju investicijski teren na području općine Jalžabet i Varaždinske županije

Austrijska tvrtka, u čijem je opisu poslova proizvodnja najfinijih kožnih sjedala za avione i automobile , već dulje vrijeme snima gdje bi mogli pokrenuti proizvodnju, doznaje Jutarnji list

Osim Hrvatske, razmatrali su i mogućnosti ulaganja u Mađarsku, Slovačku, Rumunjsku i druge zemlje u okruženju, pa čak i u Kinu. Na kraju su se, kako sada stvari stoje, ipak odlučili za Hrvatsku, pa su od Agencije za investicije i konkurentnost zatražili da im preporuči lokaciju na kojoj bi mogli graditi tvornicu. Ponudili su im tri moguće lokacije na sjeverozapadu zemlje, a njih je, kažu, najviše zainteresirao Jalžabet kraj Varaždina.


O tome su već razgovarali i s lokalnim čelnicima. Sada su, kažu izvori iz Vladinih krugova, u fazi osnivanja tvrtke u Hrvatskoj i kupnje zemljišta na kojem bi pokrenuli proizvodnju, za koju se očekuje da bi počela početkom sljedeće godine.

Investicija Wollsdorfa bila bi teška 6,5 milijuna eura. No, već u prvoj fazi zaposlila bi 300 radnika, mahom žena s iskustvom rada u tekstilnoj i kožnoj industriji, a kako se posao bude razvijao, angažirali bi još 150 radnika. U Hrvatskoj bi radili finalnu doradu, odnosno šivanje kože, i to način da na njoj ne smije biti nikakve greške.

Više pročitajte ovdje