hanfa odobrila

Auctor Holding može objaviti ponudu za preuzimanje Medike - cijena 7.716 kuna po dionici

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 26.11.2019 11:14
  • Objavljeno 26.11.2019 u 11:14
Predsjednik upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman

Predsjednik upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman

Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u ponedjeljak je češkom društvu Auctor Holding odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje Medike, po cijeni od 7.716 kuna po dionici, objavila je Hanfa

Upravno vijeće Hanfe na današnjoj je sjednici donijelo rješenje kojim se Auctor Holdingu, sa sjedištem u Češkoj, odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje Medije, priopćeno je iz Hanfe.

Kako se navodi, cijena izražena u ponudi za preuzimanje od 7.716 kuna po dionici Medike u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

Za Auctor Holding obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je 25. srpnja, posrednim stjecanjem 12.806 redovnih dionica Medike, što predstavlja 42,41 posto udjela u temeljnom kapitalu, odnosno 46,99 posto glasova od ukupnog broja glasova na glavnoj skupštini, navodi se u priopćenju.

U obrazloženju rješenja koje je objavljeno na internet stranicama Hanfe se podsjeća da je Auctor Holding, na čijem je čelu varaždinski odvjetnik Oleg Uskoković, Sporazumom o financijskom i vlasničkom restrukturiranju s ciljem stabilizacije poslovanja društava iz sustava Auctor, koji je 25. srpnja sklopljen sa Sanjom Palić, stekao stopostotni udjel u temeljnom kapitalu i kontrolu nad Auctorom, iz Zagreba, a koje je neposredno držalo i dionice Medike. 

Tako je sklapanjem Sporazuma i neposrednim stjecanjem kontrole nad Auctorom, Auctor Holding posredno stekao i 12.806 dionica Medike, što predstavlja 42,41 posto udjela u temeljenom kapitalu i daje 46,99 posto glasova na glavnoj skupštini.

Auctor Holding u ponudi za preuzimanje Medike djeluje zajednički sa svojim članovima - Olegom Uskokovićem iz Varaždin, koji je imatelj 60 posto udjela, te JTPEG Croatia Investments, dioničkim društvom sa sjedištem u Pragu, koje je imatelj 40 posto udjela u temeljnom kapitalu Auctor Holdinga, napominje se u obrazloženju.

Ponuda za preuzimanje po cijeni od 7.716 kuna po dionici odnosi se na preostalih 17.388 dionica, koje čine 57,59 posto udjela u temeljnog kapitalu Medike.  

Iz Hanfe u obrazloženju rješenja također navode kako je uvidom u potvrdu depozitara - Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) utvrđeno da je Auctor Holding sredstva za plaćanje svih dionica koje su predmet ponude za preuzimanje i s tim povezanih materijalnih troškova pohrane dionica osigurao bankarskom garancijom na prvi poziv izdanom od strane češke J&T Banke. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!