PROBLEMI U BADELU

Ante Perković odgodio svoje razrješenje

01.09.2009 u 08:52

Bionic
Reading

Glavna skupština Badela 1862 koja se trebala održati jučer, otkazana je odlukom Uprave 'iz proceduralnih razloga'

U Upravi kažu da je došlo do pogreške pri objavi dnevnog reda, a nova glavna skupština zakazana je za 17. listopada.

Problem je bio u dnevnom redu na kojem je jedna točka bila donošenje odluke o uporabi dobiti, a druga se odnosila na razrješnicu Upravi i Nadzornom odboru te reizbor tri nadzornika. Riječ je o Ivanu Brdaru, Vidoju Bulumu i Zdenku Ljevaku. No, sredinom kolovoza dioničar KD Victoria tražio je dopunu dnevnog reda odlukom o izboru predsjednika i zamjenika predsjednika Glavne skupštine.

U prvom polugodištu ove godine taj proizvođač vina, alkohola i bezalkoholnih pića ostvario je dobit od 610.000 kuna, što je znatan pad u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 5,25 milijuna kuna. Uzrok tako velikog pada dobiti, objašnjavaju u Upravi, u smanjenim je prihodima i visokim rashodima.

Uoči nesuđene skupštine u Badelu 1862 vladalo je veliko nezadovoljstvo i bilo je naznaka da bi moglo doći do smjene Nadzornog odobra i imenovanja novih nadzornika koji bi smijenili sadašnju Upravu kojoj je na čelu Ante Perković, ujedno i suvlasnik u tvrtki.

Njegovim je radom očito nezadovoljna druga dioničarska grupacija koju predvode KD Victoria Fond, investicijski fond u vlasništvu slovenske grupacije KD, i dio malih dioničara. Da bi izglasali nepovjerenje sadašnjem vodstvu, moraju dobitu potporu Hrvatskog fonda za privatizaciju i Kapitalnog fonda.

Svjestan da je stjeran u kut, Ante Perković očito je, iako privremeno, odgodio suočavanje s glasovanjem dioničara na skupštini. Prema njegovim porukama u medijima, on se bori stavom da suprotna strana ima nečasne namjere, odnosno da želi preuzeti tvrtku i rasprodati nekretnine.