ocijenili gosti

Andabakov hotel filmske povijesti u Tučepima dobio prestižnu svjetsku nagradu

18.12.2017 u 15:43

Bionic
Reading

Nagradom TUI Top Quality već u prvoj sezoni okitio se TUI Blue Jadran u Tučepima, a pripala mu je ocjena 8,7 od ukupno 10. Riječ je o nagradi rezerviranoj za najbolje TUI-jeve hotele, favorite prema mišljenju gostiju, koja se dodjeljuje na osnovi ocjena internog TUI-jevog upitnika o zadovoljstvu gosta

'TUI Top Quality Award 2018 veliko je priznanje najvećeg svjetskog turoperatora i od iznimnog je značenja za cijeli tim, osobito zato što smo ovakvo prestižno priznanje dobili već u prvoj godini poslovanja. Nagrada je tim i veća jer smo svjesni toga koliko TUI ulaže u kvalitetu usluge', kaže Jure Juran, direktor hotela TUI Blue Jadran koji je odnio prestižnu nagradu u konkurenciji preko 320 hotela širom svijeta.

Svoja vrata ovaj luksuzni hotel otvorio je u srpnju nakon devetomjesečne obnove u koju je uloženo 15 milijuna eura. Sada ima 161 sobu i 11 apartmana s izravnim pristupom bazenu ili takozvane swimm up sobe. Gostima su na raspolaganju ukupno tri bazena, od swimm upa i infinityja do onog na terasi, isto toliko restorana i barova te Bluef!t - park za vježbanje na otvorenom uz nadzor osobnih trenera i luksuzni wellness.

Objekt je ušao u vlasništvo koncerna Sunce Jake Andabaka 2013., koji ga je kupio za 12 milijuna eura, a idućih pet godina u zakupu je njemačkog TUI-ja i radit će pod njihovom franšizom kao prvi hrvatski TUI Blue hotel. Iako je pod TUI-jevom franšizom, njime upravlja domaći, odnosno menadžment hotelskog lanca Bluesuna, što u ovoj hotelskoj kući smatraju presedanom.

Riječ je o legendarnom hotelu filmske povijesti, prvom luksuznom ljetovalištu na poslijeratnom Jadranu koji su u najljepšoj uvali u Tučepima gradili njemački ratni zarobljenici. Na početku je bio rezerviran isključivo za političku elitu, a sredinom 50-ih godina prošlog stoljeća otvara se za goste. Gotovo 40 godina slovio je kao simbol luksuza i elitnog turizma i bio zaštitnim znakom Makarske rivijere.

  • +27
TUI Blue Jadran Tučepi Izvor: Licencirane fotografije / Autor: TUI Blue Jadran Tučepi

'Svjesni nasljeđa njegove slavne prošlosti, dali smo sve od sebe da nastavimo tu tradiciju na temelju najnovijih trendova u hotelijerstvu prilagođenih najzahtjevnijim gostima, a oni danas, više nego ikada, traže autentične lokacije na kojima na najbolji način mogu doživjeti i upoznati destinaciju. Osim luksuza, izrazito cijene svoj mir, inovativan pristup konceptu odmora te izvornu kuhinju temeljenu na onom najboljem što pruža Mediteran', dodaje direktor Juran.

Koncern Sunce učvrstio je svoju suradnju s ovim njemačkim turoperatorom kada im je početkom studenog prodao 50 posto društva Punta Zlatarac Tučepi, koje upravlja i u vlasništvu je i hotela TUI Blue Jadran, čime je dogovoreno osnivanje zajedničkog upravljačkog društva.

U sklopu tog dogovora, Punta Zlatarac postala je društvo tipa zajedničkog pothvata ili joint venture, dok će u zajedničkom upravljačkom društvu, odnosno Management Company - MgtCo, TUI imati 51, a Sunce 49 posto udjela.

U završnoj fazi zajedničkog pothvata koncern Sunce u vlasništvu Jake Andabaka kupio je 320.000 četvornih metara zemljišta u Sutivanu na otoku Braču. Ondje planiraju izgraditi tri nova hotela u suradnji s TUI-jem. Projekt u Općini Sutivan je u fazi planiranja i konačna odluka o TUI-jevim brendovima koji bi bili vezani uz hotele očekuje se u narednom periodu.