43. SAJAM NAMJEŠTAJA

'Ambienta' ujedinila više od 320 izlagača i 19.200 posjetitelja

16.10.2016 u 22:15

Bionic
Reading

Ovogodišnji 43. Sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije 'Ambienta' na Zagrebačkom velesajmu je tijekom četiri sajamska dana, na kojem je svoje proizvode, ideje i dizajn predstavilo 323 izlagača iz 25 zemalja, posjetilo 19.259 zainteresiranih građana i stručnjaka

Ovogodišnja Ambienta bila je nova, koncepcijski i komunikacijski redizajnirana priča o ideji, dizajnu, arhitekturi i hrvatskoj proizvodnji, ističu iz Zagrebačkog velesajma te podsjećaju da su, zahvaljujući financijskoj i organizacijskoj potpori Grada Zagreba, na 20.000 četvornih metara, u punih sedam paviljona omogućili izlagačima da salonskom razinom predstavljanja pokažu najbolje ideje i proizvode kojima, već godinama, osvajaju inozemno i domaće tržište.

Ambienta je ove godine prezentirana kroz tematske cjeline; AmbiDOM predstavio je sve vrste namještaja, parketa, vrata, prozora i dekora, AmbiPRO materijale, opremu i strojeve, AmbiENERGO drvo u energetici te AmbiDESIGN DISTRICT s novitetima u industriji namještaja te nove trendove uređenja interijera.

Udruženje drvno prerađivačke industrije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori okupilo je respektabilan broj hrvatskih tvrtki kako bi prezentirali svoje proizvode. Također su organizirali i konferenciju o drvno-prerađivačkoj industriji 'Izgradimo smeđu magistralu', kojoj je bio cilj pokušati dati odgovore na goruće probleme ovog sektora.

Ovogodišnju 'Ambientu' organizatori su najavi kao 'napokon onu pravu' jer je ondje prvi put predstavljena hrvatska drvna industrija u cjelini, od najjednostavnijih do najsloženijih proizvoda.

Svoj izložbeni program na 600 četvornih metara prikazalo je i 19 kineskih izlagača u organizaciji Kineske komore za međunarodnu trgovinu (CCOIC) Hebei.

Dodijeljena priznanja Mobil Optimum i Dizajn plus

Tradicionalno su dodijeljena priznanja Mobil Optimum – plaketa kvalitete najviše ocijenjenim proizvodima Ambiente '16 te Dizajn plus – za dizajn Ambienta '16.

'Zlatnu plaketu i mobil Optimum 2016 dobili su 'Coffee i Klub stolići' proizvođača Spin Valis Požega, Podne obloge 'Bar Code Decking' i 'Francuska riblja kost' proizvođača PPS Galeković Mraclin, kuhinja 'Sara' iz Prima namještaja te tepih LAP proizvođača Regeneracija Zabok

Nagrada Dizajn plus dodijeljena je stolariji Knapić. Prvi put dodijeljena je i novinarska nagrada najboljim proizvodima, a odnijela ju je kuhinja Pia Nova, proizvođača Dizz concept. Najsretniji posjetitelj je dobio kuhinju u vrijednosti od 30.000 kuna.