POTICANJE PODUZETNIŠTVA

Allianz pokrenuo Poduzetnički klub

15.09.2016 u 15:52

Bionic
Reading

Preuzimanje rizika i inovativnost odlike su koje se traže od onih koji žele postati poduzetnicima, istaknuto je u četvrtak na predavanju u sklopu Poduzetničkog kluba, u organizaciji Allianza

Biti poduzetnik znači preuzeti rizik i biti inovativan, kazao je poduzetnik i investitor Nenad Bakić. Po njegovim riječima, Hrvatska je na točki preokreta i oporavka, te je to prilika za sve one koji se bave financijskim proizvodima.

'Hrvati uglavnom ulažu u nekretnine ili drže novac u bankama. Riječ je o oko 72 milijarde kuna neto štednje u bankama i ogromnom kapitalu u nekretninama', kazao je Bakić.

Kao pozitivan primjer naveo je norveški investicijski fond koji 60 posto sredstava ulaže u dionice, 30 posto obveznice, a samo 5 posto u nekretnine.

'Želja nam je poslati poruku ohrabrenja ljudima koji su se odvažili u proteklih godinu dana iz zaposleničkog odnosa prebaciti u poduzetnički, što je Allianz stimulirao na razne načine', kazao je predsjednik Uprave Allianza Boris Galić

U zadnjih godinu dana oko 200 bivših zaposlenika Allianza osnovalo je vlastite agencije i obrte za prodaju osiguranja.

'Vjerujem da su oni nukleus jedne moderne organizacije koja će ubuduće rasti i ostvarivati sve bolje prihode', kazao je Galić.