BIZNIS S KINOM

Alibaba stiže i u Srbiju

01.12.2014 u 09:02

Bionic
Reading

Najpoznatiji svjetski sustav elektroničkog poslovanja Alibaba uskoro će se i praktično pozicionirati u Srbiji, najavljeno je u Privrednoj komori Beograda, javlja srpski portal B92

Na sastanku o mogućnostima i perspektivama elektroničkog poslovanja s Kinom rečeno je da takav vid poslovanja predstavlja budućnost i da bi već sada trebalo stvoriti institucionalne temelje za njegovo širenje.

Izvršni direktor Privredne komore Beograda Svetozar Krstić izjavio je da elektroničko poslovanje s Kinom nije pod kontrolom države, jer je to privatna inicijativa, ali da postoji interes da se u ovaj sustav uključe i poduzeća iz Srbije, priopćeno je iz poslovne udruge beogradskih gospodarstvenika.

'Rizike u elektroničkom poslovanju potrebno je svesti na najmanju moguću mjeru. Očekujemo da ćemo kroz različite forme edukacije učiniti sve da se rizici za gospodarstvenike svedu na najmanju moguću mjeru kako bi bilo što manje prevarenih ljudi s obje strane', rekao je on.

Krstić je najavio da će komorski sustav Srbije dati podršku predstojećem summitu s Kinom u Beogradu u prosincu organiziranjem Biznis foruma koji će okupiti gospodarstvenike iz svih oblasti.

Kineski veleposlanik je također kazao da se kompanija Alibaba sada nalazi i na burzi i da je rekord u elektroničkom prometu robe u Kini oboren 11. studenog, kada je premašio nekoliko desetina milijuna juana, a 90 posto kupovina na ovaj način su obavile žene.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje