distributer i logističar

Alca Zagreb objasnila što će s proizvodnjom jakih alkoholnih pića u Požegi: To je dobitna kombinacija, podići ćemo prodaju pod brendom Zvečevo

07.09.2021 u 14:45

Bionic
Reading

Alca Zagreb – JAP 1921, distributer robe široke potrošnje, s prvim danom rujna preuzeo je segment proizvodnje jakih alkoholnih pića od požeškog Zvečeva, hrvatskog konditora koji će se fokusirati na proizvodnju čokolade. Iz Alce Zagreb objasnili su što ih je potaknulo na takav potez

Alca Zagreb – JAP 1921 preuzela je s prvim danom rujna poslovanje Zvečeva, koje se odnosi na segment proizvodnje jakih alkoholnih pića, uključujući imovinu, radnike, nekretnine i drugo, dok će se hrvatski konditor Zvečevo iz Požege fokusirati na segment čokolade, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi. Iznos transakcije nije naveden. Iz Alce Zagreb su tportalu odgovorili da su se odlučili na ovakav poslovni potez jer su dugogodišnji poslovni partneri s požeškom tvrtkom.

'Ovom transakcijom Alca preuzima operativno upravljanje, pripadajuću imovinu i opremu poslovne cjeline jakih alkoholnih pića te preuzima radnike koji su radili na poslovima i radnim zadacima vezanim uz poslovnu cjelinu, a Zvečevo d.d. će upotrijebiti iznos vrijednosti transakcije za financijsko restrukturiranje i tehnološko unapređenje proizvodnje čokolade', objašnjavaju iz Alce Zagreb, jednog od najvećih distributera i logističara u Hrvatskoj s godišnjim prometom iznad 910 milijuna kuna i više od 1200 zaposlenih.

Ova distributerska kompanija na domaćem tržištu radi s velikim brojem kupaca u segmentima maloprodaje i HORECA, a robu iz svojeg portfelja isporučuje na više od 30.000 lokacija, ističu u Alci Zagreb.

Navode da su ih velike multinacionalne kompanije prepoznale kao pouzdanog partnera, a ponosni su i na svoju prodajnu i logističku infrastrukturu te ju razvijaju više od 30 godina.

'S druge strane, tradicija proizvodnje, koja traje već 100 godina, i veliko znanje vrijednih radnika Zvečeva garantiraju vrhunsku kvalitetu proizvoda te smo sigurni da je to dobitna kombinacija kojom možemo podići prodaju jakih alkoholnih pića u Hrvatskoj i regiji pod brendom Zvečevo. Zadržat ćemo proizvodnju pića na postojećoj lokaciji u Požegi s postojećim radnicima te smo duboko uvjereni da možemo biti dobar i društveno odgovoran partner u Požegi', poručili su iz Alce Zagreb.

Ova kompanija prije četiri godine zagrizla je u novi projekt - Alca Beverages. Opisali su ga na svojim službenim stranicama kao produkt želje i interesa da ostvare snažnu poziciju na tržištu unutar non-food kategorije i vodeću ulogu unutar kategorije premium pića. Zbog toga su i krenuli sa stvaranjem snažnog portfelja unutar kategorije vina, jakog alkoholnog pića i piva.

Odluka o prodaji segmenta žestokih pića u hrvatskom konditoru iz Požege 'pala' je na glavnoj skupštini društva krajem kolovoza.

'Želimo naglasiti da je ugovor potpisan radi nastavka financijskog restrukturiranja Zvečeva nakon što je kupac potvrdio svoju namjeru da zadrži sva radna mjesta i proizvodnju u Požegi', naveli su poslije skupštine u priopćenju iz Zvečeva, u kojem su problemi eskalirali još 2017. godine, kada je Uprava zatražila otvaranje predstečajnog postupka.

Uprava se na taj potez odlučila nakon što su kasnile isplate plaća radnicima i nakon što je račun tvrtke bio u neprekidnoj blokadi 40 dana. Tada se procjenjivalo da Zvečevo duguje državi oko 100 milijuna kuna, a između ostalih blokiralo ga je i nekoliko javnih poduzeća, među kojima je HEP.