DO 2019. U EURIMA I/ILI DOLARIMA

Agrokor planira izdati obveznice u iznosu 300 milijuna eura

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 16.04.2012 21:19
  • Objavljeno 16.04.2012 u 20:12
Ivica Todorić

Ivica Todorić

Izvor: tportal.hr / Autor: Saša Ćetković

Koncern Agrokor planira izdati obveznice u iznosu od 300 milijuna eura, obveznice će biti s dospijećem od sedam godina, a bit će denominirane u eurima ili američkim dolarima ili u kombinaciji euro i dolar, objavilo je danas nekoliko tvrtki iz sastava Agrokora u obavijestima o najavi izdavanja jamstava

Agrokor namjerava izdati obveznice s pravom prvenstva, uz jamstvo, denominirane u eurima ili američkim dolarima ili u kombinaciji euro i dolar, koje se izdaju u globalnom obliku i koje će biti ponuđene na inozemnim tržištima kapitala u skladu s Odredbom 144A (Rule 144A) i Pravilom S (Regulation S) Zakona o vrijednosnim papirima Sjedinjenih Američkih Država IUS Securites Act), navodi se u obavijestima o najavi u svezi izdavanja jamstava koje su danas poslijepodne putem Hina OTS-a objavili Konzum, Ledo, Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci.

Planirani ukupan iznos izdanja obveznica je 300 milijuna eura, s mogućnošću povećanja izdanja obveznica, ovisno o interesu potencijalnih ulagatelja i odluci izdavatelja, uvažavajući pri tom uvjete postojećih financijskih aranžmana izdavatelja, navodi se u obavijesti.

Datum dospijeća, kako se dodaje, bit će sedam godina nakon dana izdanja obveznica, odnosno 2019. godine. Prinos na obveznice do dospijeća bit će određen po zatvaranju upisa obveznica. Iznos i cijenu obveznica odredit će voditelji izdanja, uz konzultacije s Agrokorom, navodi se u obavijestima kompanija iz sastava koncerna Agrokor koje će biti jamci za obveze po najavljenom izdanju obveznica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi