OTVORENE AMBICIJE

Adris u utrci za Triglav i Croatia osiguranje

20.11.2012 u 09:59

Bionic
Reading

'Adris grupa zainteresirana je za ulaganja u industriju osiguranja u Hrvatskoj i regiji te je u tom smislu zainteresirana za Croatia osiguranje, kao i za kupnju udjela u slovenskom Triglavu', izjavio je za Hinu direktor korporativnih komunikacija Adris grupe Predrag Grubić

'Kao hrvatska tvrtka, očekujemo da ćemo u privatizaciji Croatia osiguranja, tvrtke u hrvatskom vlasništvu, imati jednake šanse u natjecanju s globalnim kompanijama. Pri donošenju konačne odluke rukovodit ćemo se jedino ekonomskim razlozima i poslovnom održivosti', izjavio je Grubić.

Napomenuo je da je Adris grupa odgovoran investitor kojem se može vjerovati na riječ da neće dati nikakvu 'ludu ponudu'

Grubić je potvrdio i da je Adris grupa zainteresirana za kupnju udjela u slovenskoj Zavarovalnici Triglav te da svoju prednost pred velikim europskim 'igračima' vide u konsolidaciji najvećeg hrvatskog i najvećeg slovenskog osiguravatelja, u okviru koje bi slovenskoj osiguravajućoj kući osigurali samostalnost i očuvanje tržišne marke.

U svojoj izjavi namijenjenoj i slovenskim medijima, Grubić je kazao kako u Adris grupi Zavarovalnicu Triglav ocjenjuju kao iznimno uspješno, stručno te odlično vođeno društvo, koje može biti uzor drugim osiguravateljima u regiji.