ODLUKA VLADE

85 milijuna kuna za otkup mlijeka

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 15.04.2010 17:38
  • Objavljeno 15.04.2010 u 17:35
mlijeko mljekari

mlijeko mljekari

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice danas donijela Odluku o posebnoj interventnoj mjeri u mliječnom sektoru u razdoblju od 1. travnja do 30. lipnja 2010. godine kojom se, radi sređivanja nepovoljnog stanja u proizvodnji mlijeka, uvodi mjera sufinanciranja otkupa sirovog mlijeka u iznosu od 85 milijuna kuna

Sredstva potrebna za sufinanciranje otkupa sirovog mlijeka osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2010. godinu unutar proračunskog razdjela Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, na poziciji Poticanje poljoprivredne proizvodnje i intervencije na tržištu.

Sredstva će se isplatiti proizvođačima mlijeka za mlijeko isporučeno mljekarama za preradu u razdoblju od 1. travnja do 30. lipnja 2010. godine, stoji u priopćenju vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade izmijenjena je i dopunjena Uredba o objavama i evidenciji javne nabave (EU). Svrha je izmjena vrijednosnih pragova iznad kojih je, danom pristupa Republike Hrvatske u Europsku uniju, obvezna objava postupaka javne nabave u službenom listu Europske unije. Također se i tehnički uređuju pojedine odredbe važeće Uredbe koje se odnose na način određivanja procijenjene vrijednosti nabave, čime se postiže dodatno usklađivanje s tekstom relevantnih Direktiva iz područja javne nabave, a nakon tehničkih konzultacija s predstavnicima Europske komisije, tijekom 2009. godine.

Nadalje, donesena je Odluka o prodaji potraživanja Ministarstva financija - Porezne uprave, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje prema društvu DI 'VINODOL' d.d. u stečaju Novi Vinodolski, Gradu Novom Vinodolskom. Prodaju se potraživanja Ministarstva financija prema društvu DI 'Vinodol' d.d., u stečaju Novi Vinodolski u iznosu od 1.200.657,26 kuna, Gradu Novom Vinodolskom za jednu kunu.

Potraživanja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje prema društvu DI 'Vinodol' d.d., u stečaju, Novi Vinodolski, prodaju se u iznosu od 2.864.881,31 kune Gradu Novom Vinodolskom za jednu kunu te se prodaju potraživanja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje prema društvu DI 'Vinodol' d.d., u stečaju, Novi Vinodolski, u iznosu od 4.427.263,32 kune, Gradu Novom Vinodolskom za jednu kunu.

Na sjednici je dana suglasnost Koprivničko-križevačkoj županiji za zaduženje kod Zagrebačke banke d.d. u iznosu od 15 milijuna kuna, s rokom otplate kredita 9 godina, uključujući poček od dvije godine. Sredstva će se koristiti za financiranje izgradnje školskih objekata i dodatna ulaganja na zdravstvenim građevinskim objektima u 2010. godini, sukladno Odluci o zaduženju Koprivničko-križevačke županije.

Također je dana suglasnost Gradu Pregradi za zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Zagreb, u iznosu od 2,5 milijuna kuna, na rok otplate od 7 godina, uključujući jednu godinu počeka. Sredstva će se koristiti za kapitalna ulaganja u izgradnji učeničkog doma u Pregradi, a sukladno Odluci Gradskog vijeća o dugoročnom zaduživanju Grada Pregrade, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela vladine sjednice.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi