SunLike LED diode

Volvo u novom EX90 uveo najnoviju tehnologiju gotovo sunčevog osvjetljenja

14.04.2023 u 13:48

Bionic
Reading

Dok se SunLike svjetla već koriste za dovođenje prirodnog svjetla u unutarnje prostore u stambenim prostorima, bolnicama, školama, muzejima i hortikulturnim aplikacijama, Volvo Car Group su prvi uveli ove posebne LED diode u svoj proizvodna vozila Polestar 3 i Volvo EX90

Volvo je krajem studenog prošle godine predstavio potpuno novi potpuno električni SUV EX90. Ovaj model sa sedam sjedala dodatno podiže standarde Volva u sigurnosti i održivijem životnom stilu, a švedski proizvođač kaže za njega da predstavlja početak nove ere za tvrtku u kojoj postavljaju odlučujući smjer za potpuno električnu budućnost.

Sada je švedski proizvođač pojasnio kako je u ovom modelu od kojeg puno očekuje dodatno redefinirao iskustvo vrhunskog automobila. Učinio je osvjetljenjem unutrašnjosti kabine EX90 gotovo sunčevim svjetlom koje se isporučuje kroz kompletan paket od 72 SunLike LED diode.

Volvo EX90: SunLike LED diode Izvor: Promo fotografije / Autor: Volvo Cars

Njihov opis ove nove svjetlosne tehnologije možda najbolje oslikava scenarij ulaska u novi EX90 rano ujutro, dok je vani još uvijek mrkli mrak. Kažu da vozača 'pozdravi tračak sunca, pretvarajući svakodnevno putovanje na posao u ritual koji mu uljepšava dan'.

Dizajneri Volva su nastojali poboljšati povezanost s prirodom, i danju i noću. SunLike LED, koje isporučuje tvrtka Seoul Semiconductor, nadopunjuju panoramski krov i otvorenu kabinu. Novi dodatak osvjetljenja bez treperenja omogućuje prirodniji izražaj boja izvan onoga što je moguće postići s LED diodama koje se danas koriste u automobilskoj industriji – pružajući slabu refleksiju svjetla i visok indeks boja koji izražava prirodne boje baš onako kako se vide u prirodi.

'Upotrebom spektra svjetlosti koju emitiraju SunLike LED diode, napredni materijali i dizajn interijera Volva EX90 ističu se jasnije i bez izobličenja boja,' kaže Dan Fidgett, voditelj boja i materijala. 'Nadopunjujući našu dekoraciju drva i druge prirodne materijale unutar kabine, svjetla su ključna za naš skandinavski dizajnerski jezik.'

Volvo o inspiraciji i kreativnom pristupu njegovih dizajnera na modelu EX 90 Izvor: Promo fotografije / Autor: Volvo Cars

Prvi puta u automobilima

Dok se SunLike svjetla već koriste za dovođenje prirodnog svjetla u unutarnje prostore u stambenim prostorima, bolnicama, školama, muzejima i hortikulturnim aplikacijama, Volvo Car Group su prvi uveli LED diode u proizvodna vozila, modele Polestar 3 i Volvo EX90.

  • +21
Volvo EX90: SunLike LED diode Izvor: Promo fotografije / Autor: Volvo Cars

Sva neukrasna svjetla u unutrašnjosti Volva EX90, bilo da su postavljena na strop, pod, džep u vratima ili prtljažniku, standardno dolaze sa SunLike LED diodama.

Osim što povećavaju estetiku naše napredne unutrašnjosti, SunLike svjetla također pružaju prirodnu udobnost svim putnicima u Volvu EX90. Potiskivanje plave svjetlosti u kombinaciji s netreperećom svjetlošću koja emitira rasvjetna tijela u kabini može pomoći u smanjenju naprezanja očiju i glavobolja povezanih s takvom izloženošću.