Auto Trader New Car Awards 2023

Vlasnici automobila glasali: Lexus je napouzadnija marka u Velikoj Britaniji

17.08.2023 u 15:19

Bionic
Reading

Dvije godine za redom, a četvrti put ukupno u posljednjih pet godina, Lexus je ponio ovu titulu određenu stvarnim iskustvima i mišljenjima više od 220.000 vlasnika automobila u Velikoj Britaniji koji su odgovorili na godišnju anketu Auto Tradera

Lexus je zadržao svoj status najbolje ocijenjenog proizvođača automobila u Ujedinjenom Kraljevstvu. I ove je godine proglašen najpouzdanijom markom automobila na dodjeli nagrada Auto Trader New Car Awards.

Auto Trader jedno je od najvećih web-mjesta za internetsku prodaju rabljenih i novih automobila u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Dvije godine za redom, a četvrti put ukupno u posljednjih pet godina, Lexus je ponio ovu titulu određenu stvarnim iskustvima i mišljenjima više od 220.000 vlasnika automobila u Velikoj Britaniji koji su odgovorili na godišnju anketu Auto Tradera.

Erin Baker, direktorica uredništva Auto Tradera, je rekla: 'Kvaliteta, pouzdanost i udobnost bile su tri karakteristike koje su proizašle iz naše ankete. Kao što je jedan vlasnik rekao – ‘Volio bih da sam kupio Lexus prije mnogo godina, to je najbolji auto koji sam vozio i nikada se ne bih vratio drugom modelu’.'

Lexus RZ Sport Concept u Montereyu

Lexus će ovih dana istaknuti najnovije dodatke svojoj liniji na Monterey Car Weeku 2023., prikazujući vozila koja nude odvažan dizajn, elektrifikaciju, intuitivnu tehnologiju i Lexus Driving Signature koji su definirali marku.

Lexusov će na svom izložbenom prosotru pokazati Lexus RZ Sport Concept – viđen na Tokyo Auto Salonu – i Lexus LC 500 Inspiration Series (MY2024). Po prvi put u SAD-u, Lexus RZ Sport Concept temelji se na nedavno lansiranom baterijskom električnom vozilu Lexus RZ 450e.

Opremljen snažnim motorima od 150 kW (204 KS) sprijeda i straga, koncept također ima niži ovjes (za 35 mm), 21-colne gume, prilagođene aerodijelove i školjkasta sjedala sprijeda i straga.

Chris Hayes, direktor Lexusa u Ujedinjenom Kraljevstvu, je rekao: 'Na tržištu koje se brzo mijenja i vrlo je konkurentno, pouzdanost ostaje glavni prioritet za kupce. To je kvaliteta koja je oduvijek bila u srcu Lexusa i ostaje takva dok isporučujemo našu novu generaciju elektrificiranih modela.

Primanje ove nagrade po četvrti put odražava trajnu snagu našeg ugleda među kupcima koji vjeruju našim automobilima i uslugama.'

Dobro dokazana pouzdanost Lexusovih automobila podržana je neusporedivim programom jamstva za bezbrižnost, Lexus Relax. To osigurava do 10 godina/160.000 km jamstva za sve modele Lexus, bez dodatnih troškova, pod uvjetom da je vozilo servisirano u ovlaštenom Lexus servisu.