legendarni terenac

[VIDEO] Mercedes zaključio da G-klasi treba reklama; pogledajte jednu od najduhovitijih

02.10.2020 u 11:02

Bionic
Reading

Stigao je i taj slavan dan, dan kada je kupac po imenu Rob Branstone došao preuzeti svoju sjajnu novu Mercedes-Benz G-klasu, no iznenađenjima nema kraja!

Mercedes-Benz G-klasa bez dvojbe je jedan od najlegendarnijih i najsposobnijih terenaca u povijesti, koja seže gotovo pedeset godina unazad. Njegov razvoj je započeo 1972. godine sporazumom o suradnji između Daimler-Benza i Steyr-Daimler-Pucha u Grazu u Austriji. Legenda kaže da je od samog početka G-klasa razvijena najprije kao vojni terenac na prijedlog iranskog šaha Reze Pahlavija, koji je u to vrijeme bio jedan od značajnih dioničara njemačkog proizvođača.

Mercedes-Benz-ovi inženjeri u Stuttgartu bili su zaduženi za dizajn i testiranje, dok je tim u Grazu razvio proizvodne planove. Prvi drveni model predstavljen je upravi Daimler-Benza 1973. godine, s prvim prototipom koji je mogao voziti počela su i razna ispitivanja, uključujući njemačka polja ugljena, pustinju Saharu i Arktički krug 1974. godine. Izgradnja je započela u novom proizvodnom pogonu u Grazu, gdje je novo terensko vozilo gotovo u potpunosti sastavljeno ručno 1975. godine, proizvodnja 'G Modela' započela je u Grazu 1979. Ostalo je povijest.

Ipak, pokušajte se prisjetiti kada ste posljednji puta vidjeli neku televizijsku reklamu za ovaj terenac. No, prije samo koji dan je Mercedes-Benz prikazao na Youtube kanalu jednu od najduhovitijih reklama, barem kada je riječ o oglasima koji se tiču automobila. Radi se o modelu Mercedes-Benz G 350 d kojeg pokreće redni 6-cilindrični turbodizelski motor (OM 656 D 29 R SCR) obujma 2925 cm³, snage 286 KS (210 kW). Njegov najveći okretni moment je 600 Nm pri 1200-3200 okr./min. Ovaj model ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,4 sekundi, a krajnja brzina mu je 199 km/h. No, vratimo se njegovoj duhovitoj reklami i pokušajmo vam ju prepričati.

Stigao je i taj slavan dan, dan kada je kupac po imenu Rob Branstone došao preuzeti svoju sjajnu novu Mercedes-Benz G-klasu. Hodajući kroz neuobičajeno uređeni prodajni salon Mercedesa dočekuje ga službenica sjedeći za svojim stolom. Umjesto da uobičajena rutina nervoznog uzbuđenja zbog činjenice da ste se 'olako riješili' svog teško zarađenog novca, završi tako da preuzmete od službenice ključ svog novog vozila i odvezete se s njim, Roba čeka nemalo iznenađenje. Službenica mu ne pruža ključ, već naprotiv, odmiče ga od Roba svojom rukom.

Mercedes-Benz G-klasa Test – feat. Your Mutter Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz

'Gosp. Branstone, Mercedes G-klasa sposobna je za stvari koje ne biste vjerovali', kaže možda malo prerevna službenica, koja mu se gotovo unosi u lice transformirajući se do neprepoznatljivosti. U tom trenutku visoki plavokosi muškarac u odjelu, nalik na britanskog batlera kada ga npr. glumi John Cleese iz legendarnih Monty Pythona, po imenu Philip koji je zadužen da provede Roba kroz neke pripremne vježbe, koje bi trebale dočarati sve sposobnosti G-klase. Prva uključuje malo pijeska i ogromni ventilator koji će mu omogućiti da si dočara kako bi izgledala vožnja po pješčanim dinama sa spuštenim prozorima. Batler Philip, iako ima gotovo savršeni britanski naglasak ipak se, kada je u mahnitom zanosu, pomalo u njegovom glasu čuje njemački akcent, ali i poneka njemačka riječ.

I taman kada se Rob poveselio da je konačno došao kraj ovog mučenja, slijedi konačni test pod naslovom 'Your Mutter' (ovo je parafraza, jer se umjesto 'mother' – majka na engleskom, pojavljuje riječ 'Mutter' na njemačkom jeziku, jer je ipak riječ o njemačkom terencu). Naravno u cijelu priču se uključuje i postarija žena, pogodili ste, Robova majka. Rob ostaje začuđen, no Philip mu objašnjava da neće uvijek biti sam u svojoj G-klasi, već će mu društvo možda praviti i njegova vlastita majka.

Ovaj dio reklame sadrži ​​jahanje njegove majke mehaničkog bika s pričvršćenom 'grab handle' ručkom za paniku G-klase. Srećom, proizvođač može potvrditi da nijedna mama nije ozlijeđena prilikom snimanja ovog propagandnog filma, a ona je sjajno odradila test zahvaljujući sjaju njemačkog inženjeringa - i možda nekoliko odrađenih vježbi 'u fušu' na lokalnom rodeu.

Službenica salona i Philip konačno s velikim uzbuđenjem plješću Robu i ekstatično mu govore da je njegov trening uspješno završen. Na kraju, Rob svečano preuzima ključ svog novog vozila, a kada se smjesti sa svojom majkom unutar kabine slijedi još jedno iznenađenje. Majka mu kaže kako je ovo lijepo, i....primi se za ručku govoreći mu: 'Hit it Robbie!'