ULAZNI MODEL

Upoznajte novi MINI Countryman C: Učinkovita vožnja, izražajan dizajn, 3-cilindrični benzinski motor

19.12.2023 u 11:04

Bionic
Reading

Vrhunski terenski karakter Countrymana poboljšan je u trećoj generaciji modela potpuno novim vanjskim dizajnom. Inovativni materijali doprinose ugodnoj atmosferi u povećanom interijeru. Četiri nove varijante opreme nude širok raspon mogućnosti prilagodbe

S predstavljanjem novih modela, MINI opisuje razine performansi svojih benzinskih motora za MINI Countryman sa C i, kao snažniji model, sa S. Dizelska varijanta je također dostupna. S MINI Countrymanom C, marka kombinira visoku razinu udobnosti u vožnji i prostran prostor s učinkovitim 3-cilindričnim benzinskim motorom.

Sa snagom od 170 KS (125 kW), ulazni model ubrzava za 8,3 sekunde od 0 do 100 km/h i postiže najveću brzinu od 212 km/h. S okretnim momentom od 280 Nm i učinkovitom tehnologijom TwinPower Turbo, vozilo ima potrebnu snagu i spontanost za užitak vožnje tipičan za marku. Integrirana blaga hibridna tehnologija koristi se za povrat energije kočenja i podržava motor s unutarnjim izgaranjem tijekom ubrzanja s električnom pogonskom snagom od 14 kW. Time se smanjuje potrošnja i emisije MINI Countryman C (kombinirana potrošnja goriva: 6,5 - 6,1 l/100 km; kombinirana emisija CO2: 146 - 138 g/km u skladu s WLTP).

Novi MINI Countryman Izvor: Promo fotografije / Autor: MINI

Vanjski izgled

Novi MINI Countryman je 13 cm dulji i osam cm viši od svog prethodnika. Uspravna silueta s jasno dizajniranim površinama i redizajniranom osmerokutnom prednjom maskom pridonose vrhunskom izgledu modela. Svedeni dizajn tijela s nježnim konturama daje modelu elegantan izgled. Tipično za marku, kratki prevjesi naglašavaju agilni karakter vozila. Prepoznatljiva LED prednja svjetla i stražnja svjetla naglašavaju dizajn karoserije s dodatnim novim svjetlosnim potpisima.

Elegantni, koncizno dizajnirani C-stup nadovezuje se na rastegnuti krov vozila u istoj boji. Krovni nosači Piano Black sada su standardna oprema i povećavaju mogućnosti prijevoza crossover modela, na primjer s krovnim nosačem ili MINI krovnom kutijom.

Na neravnim cestama udaljenost od tla od 202 mm i dinamična šasija pružaju dodatnu sigurnost i udobnost. Za novi MINI Countryman C naplatci od lake legure dostupni su u različitim izvedbama i veličinama u rasponu od 17 do 21 cola.

Unutrašnjost

Prostrana unutrašnjost novog MINI Countrymana može primiti do pet odraslih osoba. S panoramskim staklenim krovom unutrašnjost ima dodatnu svjetlinu i preglednost u svim smjerovima. Standardna sportska sjedala s uzorkovanim višebojnim tekstilom u kokpitu daju putnicima više prostora zahvaljujući dodatnoj širini od tri centimetra u području ramena i laktova.

Naslon triju stražnjih sjedala može se pojedinačno podešavati u šest položaja do 12° stupnjeva. Stražnja klupa, koja se može pomicati do 13 cm, stvara dodatni prostor za noge straga ili čak više prtljažnog prostora. Zahvaljujući naslonu stražnjeg sjedala koji se može preklopiti u omjeru 40:20:40, prtljažnik obujma od 450 litara do 1460 litara može se lako i fleksibilno prilagoditi osobnim potrebama.

Novi MINI Countryman - interijer Izvor: Promo fotografije / Autor: MINI

U središtu minimalističkog dizajna interijera je okrugli OLED zaslon promjera 240 mm. Novi središnji instrument s visokokvalitetnom staklenom površinom omogućuje praktično i intuitivno upravljanje svim infotainment sustavima i sustavima pomoći putem dodira ili glasovnih naredbi. MINI Experience Modes mijenjaju izgled kokpita kombinacijom vizualnog dizajna, ambijentalnog osvjetljenja i zvučnog dizajna. Sve funkcije vožnje mogu se kontrolirati putem karakteristične MINI preklopne trake.

Po prvi put, Driving Assistant Plus proširuje MINI Countryman s opcijom djelomično automatizirane vožnje razine 2 na rutama sličnim autocesti. To omogućuje vozaču da makne ruke s upravljača do brzine od 60 km/h, pod uvjetom da i dalje pomno prati promet i ostaje spreman intervenirati u bilo kojem trenutku.

  • +22
MINI Countryman C Izvor: Promo fotografije / Autor: Bernhard Filser

Četiri razine opreme

Struktura proizvoda nove obitelji MINI nudi širok raspon mogućnosti prilagodbe s novim varijantama opreme Essential, Classic, Favored i JCW. Ovisno o razini opreme, dostupne su različite boje i boje krova, kao i različite završne obrade interijera. Dizajn novog elementa C-stupa mijenja se s odabranom opremom vozila.

Posebno izražajna oprema Favored, s kontrastnim krovom i okvirom prednje rešetke Vibrant Silver, postavlja stilske naglaske na Smokey Green boju karoserije. 20-colni naplatci u aerodinamički optimiziranom Windmill Spoke dvobojnom dizajnu naglašavaju samouvjeren izgled MINI Countrymana C.

U unutrašnjosti, dvobojni prijelaz boja krasi tekstilnu površinu od armaturne ploče do panela vrata. Inovativni dizajn izrađen je od recikliranog poliestera posebno razvijenim postupkom pletenja i doprinosi ugodnoj atmosferi interijera. Osim grijanog sportskog upravljača, oprema Favored ima perforirana sportska sjedala Vescin. Izrađena su u tri boje s tradicionalnim naglašenim šavovima.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'