Kupac nepoznat

Ronaldo ipak nije kupio Bugatti La Voiture Noire! Nitko ne zna tko bi mogao biti vlasnik ovog hiperautomobila

22.05.2019 u 14:17

Bionic
Reading

Tko je kupac Bugattijevog 'Crnog automobila', jedinog proizvedenog hiperautomobila predstavljenog na autosalonu u Ženevi ove godine?

Bugattijev šef Stephan Winkelmann u intervjuu magazinu Motor1 odbacio je glasine da je Ronaldo kupio ovaj super Bugatti. Na pitanje tko je kupio La Voiture Noire, Winkelmann je odgovorio: 'Mogu vam reći da to nije bio Cristiano Ronaldo.' Winkelmann nije htio otkriti ime kupca. Početkom svibnja 2019. mnogi su mediji izvijestili da je upravo igrač talijanskog Juventusa budući vlasnik najskupljeg automobila, vrijednog 16,7 milijuna eura, jedinog proizvedenog primjerka na svijetu.

Bugatti Voiture Noire Izvor: Promo fotografije / Autor: Bugatti

Povijesno skupi Bugatti tehnički gledano je vozilo o kojem se može govoriti samo u superlativima: W16-cilindrični motor obujma osam litara razvija 1500 KS (1103 kW) i 1600 Nm najvećeg okretnog momenta. Šest ispušnih cijevi svjedoči o njegovoj nevjerojatnoj snazi i također su počast njegovom motoru sa 16 cilindara. Krajnja brzina mu je 420 km/h!

Etienne Salome, dizajner Bugattija

'Svaka pojedina komponenta je ručno izrađena, a tijelo od karbonskih vlakana ima duboki crni sjaj koji prekida samo ultrafina struktura vlakana. Riječ je o materijalu koji je savršeno obrađen. Radili smo dugo i naporno na ovom dizajnu sve dok više nismo mogli ništa poboljšati. Za nas je kupe savršen oblik savršene obrade. Srce nove kreacije je 16-cilindarski motor - jedinstven u automobilskom svijetu i vrhunac inženjerske umjetnosti.'

Osim toga, La Voiture Noire je jedinstven komad, baziran na legendarnom Bugatti Typeu 57 SC Atlantic dizajnera Jeana Bugattija. Kao i njegov predak, ovaj novi hiperautomobil potpuno je crn - osim kotača. Prvotno se pretpostavljalo da je Volkswagenov patrijarh Ferdinand Piëch kupac najskupljeg Bugattija, no tada su počele priče da je u pitanju svjetska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo. Nakon jasnog poricanja Bugattijevog šefa pitanje kupca ponovno je potpuno otvoreno.

  • +13
Bugatti Voiture Noire Izvor: Promo fotografije / Autor: Bugatti