CONCOURS D’ELEGANCE

Rolls-Royce se vraća na Salon Privé: Spectre i Ghost glavne zvijezde programa

24.08.2023 u 10:38

Bionic
Reading

U znak priznanja za ovo izuzetno ekskluzivno okupljanje, Rolls-Royce Motor Cars izložit će Spectre, prvi ultraluksuzni potpuno električni super coupé na svijetu, i Ghost, najuspješniji proizvod u legendarnoj 119-godišnjoj povijesti marke

Od 30. kolovoza 2023. 'zaštitnici' luksuza okupit će se u palači Blenheim u Oxfordshireu, u Engleskoj, na jednom od posljednjih ljetnih vrhunaca u luksuznom kalendaru: Salon Privé. U znak priznanja za ovo izuzetno ekskluzivno okupljanje, Rolls-Royce Motor Cars izložit će Spectre, prvi ultraluksuzni potpuno električni super coupé na svijetu, i Ghost, najuspješniji proizvod u legendarnoj 119-godišnjoj povijesti marke. Svaki od ovih prekrasnih automobila ukazuje na opsežan opseg zanatskih, dizajnerskih i inženjerskih kompetencija marke.

'Rolls-Royce Motor Cars se sa zadovoljstvom ponovno vraća na Salon Privé, smješten na području palače Blenheim, Oxfordshire. Ovaj događaj važna je prigoda u našem godišnjem kalendaru – velika je proslava automobilskog luksuza i društva visoke klase, u prekrasnom, povijesnom okruženju.'

'Drago mi je što mogu potvrditi da će Spectre, prvi potpuno električni automobil marke, biti izložen na događaju – nevjerojatno okretan, nevjerojatno tih i transformativan motor koji odiše sofisticiranošću i modernim luksuzom. Uz Spectre, živopisni Ghost, predstavljen u živahnoj nijansi, Tucana Purple, će također biti izložen.'

'Jako se radujem susretu s našim pouzdanim prodajnim partnerima, cijenjenim klijentima i prijateljima iz medija na ovom vrlo ekskluzivnom Concours d’Elégance.' rekao je Boris Weletzky, regionalni direktor – Velika Britanija, Europa i središnja Azija, Rolls-Royce Motor Cars-a.

Rolls-Royce Spectre

Spectre predstavlja uzbudljivu novu eru za vodeću svjetsku marku luksuza – početak hrabrog potpuno električnog doba. Prije gotovo dvije godine Rolls-Royce Motor Cars dao je povijesnu najavu, objavljujući svoju predanost električnoj tehnologiji: 2023. marka će lansirati svoj prvi potpuno električni automobil, a do kraja 2030. cijeli portfelj automobila marke bit će potpuno električni.

Od ove važne najave, Spectre je bio na izvanrednom putovanju, podvrgavajući se rigoroznom programu testiranja, u ekstremnim uvjetima i temperaturama, u rasponu od 2,5 milijuna kilometara, simulirajući više od 400 godina korištenja. Spectre je također dobio izrazito pozitivne povratne informacije od svjetskih medija, nakon globalnog lansiranja u Kaliforniji ranije ovog ljeta.

Na ovogodišnjem Salon Privéu, Spectre će biti predstavljen u svijetloj plavoj boji Witterings Blue sa živopisnom linijom Mandarin Coachline, ilustrirajući suvremenu, ali luksuznu bit koja postoji u samom srcu Rolls-Royce Motor Cars-a. Nakon otvaranja vrata, nailazimo na interijer Charles Blue plave boje, s mandarinom primijenjenim na obrube sjedala i naslone za glavu s monogramima.

Rolls-Royce Spectre Izvor: Promo fotografije / Autor: Rolls-Royce Motor Cars

Uz Witterings Blue Spectre koji će zauzeti počasno mjesto ispred i u sredini štanda, Rolls-Royce Motor Cars sa zadovoljstvom potvrđuje da će drugi Spectre biti izložen na događaju.

Uistinu elegantan i odvažan automobil predstavljen u nijansama Chartreuse i Black Diamond, s lijepom i umirujućom kabinom u boji Chartreuse, Grace White i Peony Pink, pridružit će se svakodnevnoj povorci diljem dvorca Blenheim.

  • +5
Rolls-Royce na Salon Privé-u Izvor: Promo fotografije / Autor: Rolls-Royce Motor Cars

Rolls-Royce Ghost

Ghost predstavlja svijet bezgraničnog potencijala, autentično automobilsko čudo, izgrađeno na vlasničkom potpuno aluminijskom spaceframeu marke Architecture of Luxury.

Rolls-Royce Ghost (svjetska premijera 1.9.2020.) Izvor: Promo fotografije / Autor: Rolls-Royce Motor Cars

Za Salon Privé, Rolls-Royce Motor Cars predstavlja istinski živahan i razigran izraz Ghosta, završen u Tucana Purple, boji koja podsjeća na južno noćno nebo koje okružuje zviježđe Tucana.

Upečatljiva i kontrastna Lime Green Coachline, u kombinaciji s Lime Green Pinstripe gumama, samouvjereno rješavaju vanjski izgled. Unutrašnjost limeta zelene boje na obrubu sjedala, upravljaču, naslonima za glavu s monogramom i naslonima za ruke odražavaju vanjsku nijansu.

Uz Tucana Purple Ghost na štandu, Rolls-Royce Motor Cars sa zadovoljstvom potvrđuje da će drugi Ghost elegantno voditi Tour Privé, trku dugu 120 milja (192 km) kroz Cotswolds – počast koja odražava značajan status ovog automobila.