AKO JE SUDEĆI...

Procurile slike novog Nissana Roguea (2021); hoće li ovako izgledati novi X-Trail?

21.04.2020 u 11:15

Bionic
Reading

Obnovljeni SUV Nissan X-Trail trebao bi biti predstavljen kasnije ove godine, ali ako je sudeći po slikama njegovog američkog bratskog modela Rogue, mogao bi ovako izgledati

Fotografije niske rezolucije, koje su naizgled procurile na Instagram stranici kurdistanske stranice o automobilima cars_secrets na Instagramu, po prvi put prikazuju sjevernoamerički SUV bez ikakve kamuflaže. Prethodne generacije Roguea bile su amerikanizirane verzije X-Traila za europsko tržište, a očekuje se da će tako biti i ubuduće.

Na fotografijama nedostaje detalja, ali očito je da preuzima stilski utjecaj od nedavno lansirane druge generacije modela Juke, jer Nissan nastoji implementirati poznati izgled u svom rasponu modela. Glavne su promjene sprijeda, gdje je Nissan zaokružio dizajn nosa i predstavio najnoviju iteraciju svog V-Motion dizajna prednje rešetke.

Straga dijeli više sličnosti s trenutnim X-Trailom. Tu su nježno restilizirana verzija stražnjih vrata, preoblikovani spojler i novi krovni dizajn s dvostrukim 'bubble' ispupčenjima, ali cjelokupna silueta izgleda prilično slično.

Iznutra novi Rogue ima više tehnologije od svog prethodnika, što je i razumljivo s obzirom na najnoviji razvoj Nissanove tehnologije. Instrumenti su prvi put digitalni, dok ostali dodaci uključuju ažurirani informativno-zabavni sustav, veliki zaslon osjetljiv na dodir s funkcijama satelitske navigacije i crno-kromiranim mjenjačem na mjestu. Očekuje se da će ovi detalji biti preneseni i na novi X-Trail.

X-Trail će vjerojatno zadržati i benzinske i dizelske opcije, kao i hibridnu varijantu, jer Nissan ide prema svom cilju prodaje milijun elektrificiranih vozila godišnje do 2022. u skladu sa strogim novim propisima o emisijama CO2. Hibridni Rogue je već dostupan u SAD-u.

Veliki SUV četvrte generacije prvobitno je trebao biti izgrađen u Nissanovoj tvornici u Sunderlandu u Velikoj Britaniji, ali Nissan je te planove otkazao u veljači prošle godine, navodeći pad prodaje dizela i nesigurnost oko Brexita kao dva ključna faktora.