uoči premijere

Peugeot najavio novi E-5008: Poznati prvi detalji unutrašnjosti najvećeg SUV-a 'lavlje marke'

28.02.2024 u 10:52

Bionic
Reading

Klasa iznad velikog električnog SUV-a poboljšanog za izdašan životni prostor sa 7 sjedala i lak pristup udobnom trećem redu. Svi detalji o interijeru i eksterijeru novog E-5008 bit će otkriveni u ožujku

Peugeot je objavio kratki teaser video koji prikazuje unutrašnjost potpuno novog Peugeota E-5008. Najnovija klasa iznad velikog električnog SUV-a daje nagovještaj onoga što nas uskoro očekuje. I sve to samo nekoliko mjeseci nakon što je predstavljen potpuno novi E-3008.

Očito se mnogo toga može iščitati kad je riječ o tehnologiji i dizajnu iz manjeg SUV-a, a osim toga ove se godine očekuje i potpuno novi E-408. To je uostalom i najavljeno na nedavno održanom E-Lion Day-u 2024.

Peugeot E-5008: najavni video pokazuje njegovu unutrašnjost Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Kako kaže francuski proizvođač, novi E-5008 je opremljen novim Peugeot Panoramic i-Cockpit-om koji podiže užitak vožnje na višu razinu.

I prema kratkom videu primjetan je lutajući i zakrivljeni HD panoramski zaslon od 21 inča koji kombinira head-up zaslon sa središnjim dodirnim zaslonom.

Efekt 'lebdenja' naglašen je ambijentalnim LED osvjetljenjem čiji se izvor nalazi ispod ekrana. Postavljen za optimalnu ergonomiju, ovaj panoramski zaslon blago je zakrivljen prema vozaču, dok ostaje savršeno dostupan putniku.

  • +3
Peugeot E-5008 Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Novi E-5008 također ima profinjenu unutrašnjost poput dnevne sobe, sa 7 sjedala i lakim pristupom udobnom trećem redu.

Svi detalji o interijeru i eksterijeru novog E-5008 bit će otkriveni u ožujku.